Voetbal 1ste nationale Dessel Sport - FC Knokke 0-4

Kristof Arys ziet Knokke meteen zwaar uithalen: “Volwassen match gespeeld”

Geoffrey Ghesquière, goed voor een wereldgoal, draait weg van Seppe Geukens. © mpics

FC Knokke heeft de start in eerste nationale niet gemist. De kustploeg won woensdagavond met sprekend gemak op Dessel Sport (0-4) en komt meteen op kop. Zondag komt derdenationaler Houtvenne op bezoek in de Beker van België.

Koen Verdruye

Trainer Yves Van Borm was zondag niet helemaal tevreden na de bekermatch tegen Geel. “We wonnen wel, maar dat was het enige om te onthouden. Na de rust kwamen we er niet meer aan te pas”, zei de Knokse trainer, die desondanks in Dessel voor dezelfde elf koos maar wel Jalloh en Mfumu van positie wisselde. Met succes, want onder hun tweetjes namen ze drie van de vier goals voor hun rekening. Die andere nieuwkomer Ghesquière maakte met een wereldgoal het feest compleet. De routinier kwam over van Charleroi en blijkt als nieuwe draaischijf een schot in de roos.

Het is opvallend hoe snel de stukjes van de nieuwe Knokse puzzel in mekaar vallen. “We speelden in Dessel een volwassen match”, vond sportief manager Kristof Arys. “Dessel liet de bal aan ons en probeerde ons te pakken in de omschakeling, maar dat is vrijwel geen enkele keer gelukt. Dit is een mooie start, maar we blijven beter rustig. De prijzen worden immers pas aan de meet uitgereikt.”

Houtvenne en Beerschot

De matchen volgen elkaar snel op, want zondag is er weer Beker van België. Daarin zou Knokke graag Beerschot op bezoek krijgen. “Maar we mogen Houtvenne zeker niet onderschatten”, waarschuwt Arys. “Zij zijn gedegradeerd uit tweede afdeling, maar hebben nu een betere ploeg dan vorig seizoen.”

Als Knokke Houtvenne uitschakelt, is het wel wachten op de komst van Beerschot. De matchen in de vijfde ronde tegen een ploeg uit de Challenger Pro League (het vroegere 1B, red) worden pas eind september gespeeld. “Een beetje belachelijk”, vindt Arys. “In principe spelen wij dan op Olympic Charleroi, maar die match moeten we dan uitstellen. Men vergeet dat wij weinig of geen profs hebben. Neem nu onze kapitein Ruben Vanraefelghem. Hij lag woensdagnacht ruim na 1 uur in bed en moest al om 6 uur beginnen als carrossier. Hij sliep dus amper 4 uur en zondag is er alweer een match. Jongeren die nog niet werken of profs kunnen tot de middag in bed liggen, voor werkende jongens ligt dat compleet anders. Maar we leren er mee leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten