Triatlon: LTTD Ironman

Hannes Bonami plaatst zich voor Hawaï: “We zijn al met tien van ons team”

Met een derde plek en winst in zijn leeftijdscategorie plaatste Hannes Bonami zich voor Hawaï. 

Hannes Bonami was zaterdag de tiende atleet van het Leie Triatlon Team Deinze die zich kon plaatsen voor het WK Ironman in Hawaï. De Landegemnaar finishte als derde in de Ironman van het Finse Kuopio.

Willy Goossens

“Nadat ik de laatste twee jaar wat minder activiteit aan de dag gelegd had, heb ik de laatste maanden erg gestructureerd naar deze wedstrijd toegeleefd”, vertelt Bonami. “Alles verliep mooi volgens plan al was het eens ter plaatse even stressen toen bleek dat mijn fiets de overtocht naar Finland niet had meegemaakt. Gelukkig was die dan donderdagavond toch ter plaatse geraakt. Ik was aan de start gekomen met de bedoeling om me voor de vierde maal in mijn carrière te kunnen plaatsen voor Hawaï.”

Focussen op herstel

“Alles verliep volgens plan. Ik kwam als 43ste uit het water, maar daar maakte ik me niet druk om. Tijdens het fietsen maakte ik deel uit van een groepje van zes dat jacht maakte op de leiders”, blikt de atleet uit Landegem terug. “Die hadden we dan op tien kilometer van het einde te pakken. Even later heb ik dan een versnelling geplaatst om als eerste aan de afsluitende marathon te beginnen. Bij het ingaan van de laatste van de vijf ronden besefte ik dat het podium me niet meer kon ontsnappen. De derde plaats plus winst in mijn leeftijdscategorie waren dan meer dan voldoende om mijn Hawaï-ticket te verdienen. Bij mijn laatste deelname in 2019 haalde ik een eindtijd van 9u09’29”. Het wordt nu even focussen op herstel om daarna de goede lijn door te trekken naar oktober. Ik hoop het deze keer nog beter te doen.”

Hebben ook al hun ticket vast: Jolien Lewyllie, Tim Brydenbach, Kjel De Hertog, Joost Verhoeye, Roel Desmet, Ruben Vandevoorde, Bert Verbeke, Wouter Gryp en Niels Vandenbroele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten