Vrouwenvoetbal Super League

Nieuwe Club YLA-spits Davinia Vanmechelen ontvangt ex-ploeg Standard: “Veel ruimte moet ik niet verwachten”

Davinia Vanmechelen debuteerde vorig weekend bij Club YLA met een assist in de 0-2-zege op Zulte Waregem. “Als supporter was het altijd mijn droom om ooit de blauw-zwarte kleuren te mogen dragen. © Bart Vandenbroucke

Davinia Vanmechelen staat zaterdag voor het eerst tegenover haar ex-ploegmaats van Standard Luik. De nieuwe aanvalster van Club YLA verwacht een wedstrijd op het scherpst van de snee waarin ze zelf bijzonder weinig ruimte zal krijgen. “Ik hoorde al dat er iemand negentig minuten lang op mij zal plakken”

Timmy Vanecke

De 22-jarige Davinia Vanmechelen pakte twee titels bij de Rouches alvorens deze zomer de overstap naar Club YLA te maken. “Ik ben al van kleinsaf supporter van Club Brugge en het is altijd mijn droom geweest om ooit de blauw-zwarte kleuren te mogen dragen”, verrast de Limburgse. “Natuurlijk kijk ik terug op een heel mooie periode bij Standard en wordt het heel speciaal hen voor het eerst als tegenstander te hebben. Ik had al contact met de coach Stephane Guidi en speelster Elien Nelissen, maar veel tactische info wilden ze toch niet lossen (lacht). Omgekeerd kennen zij mij heel goed. Veel ruimte om op doel te trappen, moet ik niet verwachten. Dat er een ‘mannetje’ op mij zal plakken? Erg vind ik dat zeker niet, integendeel zelfs. Zo komt er ruimte vrij voor mijn ploegmaats. Bovendien kan ik heel goed wegdraaien op de korte ruimte. Dat zou dus wel eens in ons voordeel kunnen uitdraaien (lacht).” 

Na vier seizoenen bij Standard kan Davinia Vanmechelen de tegenstander van zaterdag als geen ander inschatten. “Er is natuurlijk de gekende Luikse vechtersmentaliteit waar we mee te maken zullen krijgen. Maar hier heerst ‘No Sweat No Glory’, dus op dat vlak moeten we zeker niet onderdoen. Wel is Standard een tegenstander die altijd moeilijk uit evenwicht te brengen is en tegelijk ook over veel voetballende kwaliteiten beschikt. Wij hebben echter de wapens om hen pijn te doen en de drie punten thuis te houden. Onze collectieve kracht vind ik indrukwekkend. Als ik de bal verlies, staan er onmiddellijk zes speelsters klaar om die te recupereren. Ook zit er heel wat aanvallend geweld in onze kern. We gaan dus zoals altijd vol voor de drie punten, al beseffen we dat het een lastige opdracht wordt.”

De nieuwe aanvalster van Club YLA kijkt met voldoening terug op haar eerste weken bij blauw-zwart. “Ik sloot door het EK wat later aan maar werd onmiddellijk in de armen gesloten. Er wordt hier veel gehamerd op teamspirit. Ook qua accommodaties en omkadering lijk ik in vergelijking met Standard in een nieuwe wereld terecht gekomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten