Marijn ‘Boma’ Devalck snapt niet waarom “slechtste afleveringen” van F.C. De Kampioenen plots worden heruitgezonden: “We verloren toen veel kijkers”

Dat de VRT beslist heeft om vanaf volgende week de verbannen F.C. De Kampioenen-afleveringen met het weinig populaire personage BTW opnieuw uit te zenden, stuit op onbegrip bij Marijn ‘Balthazar Boma’ Devalck. “Het lijkt wel alsof ze manieren zoeken om het te doen kelderen”, zegt hij in Het laatste nieuws.

gjs

Toen garagist DDT - gespeeld door Jacques Vermeire - uit F.C. De Kampioenen verdween, werd hij vervangen door restauranthouder Bernard Theofiel Waterslaeghers. BTW werd die genoemd, en zijn weinig populaire personage werd gespeeld door Jakob Beks. De afleveringen waren de minst bekeken van allemaal, en daarom besliste de VRT de voorbije jaren om die niet te herhalen op tv. Daar komt nu verandering in: vanaf volgende week worden ze wel heruitgezonden.

LEES OOK. VRT zendt “slechtste afleveringen” van ‘FC De Kampioenen’ na jaren toch weer uit

“Veel kijkers verloren”

Marijn Devaclk, de acteur die als Balthazar Boma geregeld in de clinch lag met BTW, begrijpt er niets van. “Het lijkt wel alsof ze naar manieren zoeken om FC De Kampioenen te doen kelderen”, zegt hij bij Het laatste nieuws. “De VRT gaat zo regelrecht in tegen een beslissing die vroeger genomen is. Die afleveringen met BTW sloegen simpelweg niet aan bij het publiek. Daardoor verloren we veel kijkers. Er werd dus beslist om die seizoenen niet meer uit te zenden. Maar nu plots weer wel? Wil men eigenlijk dat De Kampioenen minder en minder kijkers krijgt?”

Aangeboden door onze partners