Bouwen maar! Gentse ingenieurs willen ‘Lego masters’ worden en zo 25.000 euro winnen

Johan en Pierre willen Lego Masters winnen ©  VTM

Gent -

Op VTM laten binnenkort acht Nederlandse en Belgische duo’s hun innerlijke kind opnieuw los en proberen ze de indrukwekkendste constructies met Legoblokjes te bouwen. Johan en Pierre, twee Gentenaars, doen een gooi naar de titel Lego Master.

Simon Dekaezemaker

In het nieuwe seizoen van Lego masters gaat presentator Andy Peelman op zoek naar het Belgische of Nederlandse duo dat het best kan bouwen met de populaire blokjes. Het doel is om nog grotere en creatievere bouwwerken dan de voorbije jaargangen te maken.

Het winnende team krijgt dit jaar de Lego masters-trofee mee naar huis samen met 25.000 euro en een reis naar Legoland. Een van de deelnemende duo’s is Johan Hoste (42) uit Wondelgem en Pierre Vandenbossche (42) uit Sint-Amandsberg.

Johan en Pierre ©  VTM

Beiden zijn ingenieur van opleiding en hebben dus het nodige technische inzicht. De twee zijn fervente Legobouwers en doen ook aan muurklimmen, fietsen en avontuurlijke reizen. Hun partners zijn fan van hun bouwwerken en geven dan ook hun eigenzinnige mening over hun creaties.

Naast dit op en top Gentse duo neemt nog een Gentenaar deel aan Lego masters. Stefan Eeckman (32) uit Sint-Amandsberg vormt een duo met Klaartje Steurbaut (22) uit Erembodegem. Ze leerden elkaar kennen in een fanclub en Stefaan heeft thuis een speciaal ingerichte Legokamer, die inmiddels wel erg klein begint te worden.

De datum waarop de eerste aflevering van Lego masters wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Stefan en Klaartje ©  VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent