Oude villa voorlopig gered van de sloop: plan voor studentenkoten gaat niet door

 ©  David Van Hecke

Gent -

De aanvraag voor een nieuw bouwproject op de Zwijnaardsesteenweg met woningen, studentenhuisvesting en een groenzone is ingetrokken. Voor het project moest onder andere een oude villa wijken en daartegen kwam protest vanuit de buurt.

Fien Lakiere

LEES OOK. Oude villa moet plaatsmaken voor bouwproject met studentenkoten: “De wijk is al zo dichtbebouwd”

Het nieuwbouwproject met 128 studentenkamers, dertig woningen, een handelsruimte en een nieuw park aan de Zwijnaardsesteenweg komt er voorlopig niet. Projectontwikkelaar Upgrade Estate had daarvoor een vergunningsaanvraag ingediend, maar trok die deze week opnieuw in.

Daarmee is Villa Buyck, een van de gebouwen die plaats moesten maken voor het project, voorlopig gered van de sloop. Ook het snookercafé Arena en de vroegere Smatch blijven staan. Vanuit de buurt was protest gerezen tegen de sloop van de villa en de bijhorende tuin. Bewoners vreesden ook overlast en mobiliteitsproblemen.

Tegen de aanvraag werden heel wat bezwaren ingediend, maar die worden nu dus niet verder behandeld. Upgrade Estate kan wel gewoon een nieuwe aanvraag indienen. “Wij zijn van mening dat leegstand in ieder geval geen optie is”, zegt buurtbewoner Gwijde Hendrix. “We zien er graag betaalbare gezinswoningen komen, op schaal van de omgeving, mét behoud van Villa Buyck én de tuin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent