Psychiatrisch centrum Dr. Guislain kan verder vernieuwen dankzij jaarlijkse subsidie

Gent -

Het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain krijgt vanaf nu zo’n 650.000 euro per jaar van de Vlaamse regering, om het centrum verder te verbouwen. Welzijnsminister Hilde Crevits (CD&V) kwam donderdag de werken aan het nieuwe gebouw bekijken.

Max Dedulle

Het nieuwe complex van Dr. Guislain op de site in de Francisco Ferrerlaan zal twee afdelingen van het psychiatrisch centrum huisvesten. Opgeteld kunnen er zestig mensen terecht met een verstandelijke beperking of een psychiatrische problematiek. De werken zijn anderhalf jaar geleden gestart en gaan nu een laatste fase in.

Het nieuwe gebouw komt midden in een groene ruimte, die zal worden ingericht als speelplek voor de jongeren die er verblijven. Daarnaast komt onder meer een bomenweide. Het centrum wordt begin 2023 in gebruik genomen. Er hangt een prijskaartje aan van zowat 20 miljoen euro.

Het nieuwe gebouw wordt volgend jaar in gebruik genomen. ©  IF

Dat is meer dan eerst voorzien, want de indexering van de bouwkosten deed de kostprijs stevig oplopen. Het geld komt onder meer van Vlaanderen en van de Organisatie Broeders van Liefde.

De werf kreeg donderdag het bezoek van minister Crevits. Ze kondigde een jaarlijks bedrag aan van 658.000 euro voor het centrum. Dat is bedoeld om de huidige werken te financieren, maar ook voor latere investeringen aan de infrastructuur. “Het nieuwe gebouw biedt kansen”, zegt de minister. “Zowel voor de kinderen, jongeren en volwassenen die er verblijven, als voor de medewerkers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent