Goudsmid Isabelle (51) sluit haar winkel na drieste inbraak met buit van 140.000 euro: “Dat heeft er zwaar ingehakt”

Begin juli gingen inbrekers met 140.000 euro aan juwelen aan de haal uit de zaak van Isabelle in Drongen. ©  FVV en IF

Isabelle in betere tijden bij de opening van haar nieuwe winkel in Drongen ©  fvv

1 / 2
Gent -

Na twintig jaar stopt Isabelle Onselaere (51) met haar juwelenzaak Onis. Ze verhuisde onlangs naar een nieuw pand in Drongen, maar werd daar het slachtoffer van inbrekers. Het verlies van juwelen ter waarde van 140.000 euro was de druppel voor haar. “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn passie voor fotografie.”

Simon Dekaezemaker

“Door die overval ben ik een maand lang niet in de zaak durven te komen”, getuigt ze. “Het zijn drieste feiten die zwaar op mijn werk en privéleven hebben ingehakt. Daarom heb ik beslist om met de zaak te stoppen. Als dit niet was gebeurd, zou ik sowieso zijn doorgegaan. Maar het is anders gelopen.”

Goudsmid Isabelle Onselaere (51) baat al twintig jaar een juwelenzaak uit in Gent, de laatste zeven jaar in de Lange Violettestraat. Begin juni verhuisde ze naar de deelgemeente Drongen, waar ze zelf woont. Daar verkocht ze juwelen en handtassen, sjaals, zonnebrillen, vazen en meubelen.

LEES OOK.Goudsmid Isabelle (51) verhuist winkel van Gent naar Drongen: “Koppels kunnen trouwring hier zelf maken”

De verhuizing moest een feestelijke nieuwe start zijn, maar amper een maand na de opening werd Isabelle het slachtoffer van inbrekers. Begin juli merkte ze ’s ochtends een kapotgeslagen ruit op. Met een bang hartje stapte ze haar juwelenzaak binnen, waar ze een ware ravage aantrof. (lees verder onder de foto)

Bij de inbraak werd een ruit kapotgeslagen. De inbrekers doorzochten de winkel en pikten voor 140.000 euro aan juwelen. ©  IF

Passie voor fotografie

Haar vitrinekasten waren kapotgeslagen en de dieven hadden alle mogelijke juwelen meegegrist. “De schade werd geraamd op zowat 140.000 euro”, vertelt Isabelle. “De politie kwam ter plaatse, maar ik weet niet of de daders al gepakt zijn. Ik hoop dat het ooit nog lukt.”

De Drongense zat in zak en as en besliste uiteindelijk te stoppen met haar zaak. “Dit is de beste keuze”, zegt ze zelf. Klanten kunnen de komende tijd bij haar terecht voor koopjes. “Juwelen, accessoires of meubelen: alles mag weg en staat afgeprijsd tegen 50 procent korting.”

Isabelle blijft echter niet bij de pakken zitten. Als goudsmid zal ze blijven werken, maar dan van thuis uit. Voorts wil ze meer tijd steken in haar tweede passie: fotografie. Lokale fauna en flora legt ze vast op de gevoelige plaat. “Stiekem droom ik ervan om hier ook mijn beroep van te maken.”

Meer informatie over de uitverkoop op de Facebookpagina ONIS Jewelry & Fine Objects

LEES OOK.Zo schoon en zo dichtbij: Drongense goudsmid Isabelle (51) fotografeert lokale fauna en flora: “Nu op zoek naar een bosuil”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten