Beelden tonen hoe verdachte van schietpartij op Astridplein café in vlucht en wordt gearresteerd: “Hij liep meteen naar het toilet”

Antwerpen -

Op het Astridplein, aan het Centraal Station in Antwerpen, heeft in de nacht van woensdag op donderdag een schietpartij plaatsgevonden. Mogelijk is die alweer gelinkt aan het drugsmilieu. De 38-jarige verdachte vluchtte nadien tot in een café op het naburige De Coninckplein. Op camerabeelden die onze redactie bereikten, is te zien hoe de politie hem daar kon arresteren in de toiletten.

jtp, sare

4.07u. Zo’n half uur nadat de politie een oproep kreeg voor schoten op het Astridplein, loopt een man met stevige tred café Barcelona binnen op de hoek van het De Coninckplein en de Pijlstraat. “Ik was net aan het afsluiten toen die gestresseerde man het café kwam binnengelopen. Hij kwam hier wel vaker over de vloer, om te spelen op de bingokasten bijvoorbeeld”, vertelt de Indiase uitbater van het café. “Hij bestelde een Jupiler en liep meteen naar het toilet.”

Op camerabeelden in de zaak is te zien hoe de man in de toiletten onder meer zijn handen wast en zijn gezicht verfrist. Nog geen minuut later komt een politieagente het café binnen, duidelijk op zoek naar de verdachte. Ze wordt richting toiletten gestuurd, waar ze de 38-jarige man aantreft en bijstand krijgt van twee collega’s. Om 4.09u stappen de drie agenten het café buiten, samen met de gearresteerde man.

De verdachte werd donderdag uitgebreid verhoord en zal daarna voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Het incident op het Astridplein, waar de politie kogelinslagen vaststelde en kogelhulzen terugvond maar geen gewonden aantrof, wordt voorlopig gekwalificeerd als poging moord. Verder onderzoek moet uitsluitsel brengen over wat er zich precies heeft afgespeeld op het plein.

Een link met het drugsmilieu wordt uiteraard onderzocht, net als een tweede incident kort na de arrestatie. Aan de Korte Wielenstraat zette de politie een verdachte vrachtwagen aan de kant waar mogelijk een lading cocaïne in verstopt zat.

LEES OOK. Verdachte (38) met wapen opgepakt na schietpartij in buurt van Centraal Station, ook vrachtwagen in beslag genomen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten