Wielrennen Nieuwelingen West-Vlaanderen Cycling Tour

Briek Plasman regelt pelotonspurt voor derde plaats in openingsrit West-Vlaanderen Cycling Tour: “Oplopende aankomst lag me perfect”

Briek Plasman werd derde en mocht het podium op met de Nederlander Senna Remijn en de Fransman Aurélien Kayser. © Bart Vandenbroucke

Briek Plasman (Jonge Renners Roeselare) flitste in Bellegem met panache naar de derde prijs in de openingsetappe van de West-Vlaanderen Cycling Tour. De Nederlander Senna Remijn won voor de Fransman Aurélien Kayser.

Vóór de rit werd een minuut stilte gehouden voor de verongelukte Lars Janssens, die op de longlist van Team Kempen stond voor de West-Vlaanderen Cycling Tour. De dertiende editie van de vierdaagse rittenkoers voor nieuwelingen kende een nerveuze start. Onder meer Quentin Gore, een ploegmaat van Plasman, sloeg onderuit. Senna Remijn won de eerst tussenspurt voor Aurélien Kayser en Maurice Hoorens. Omstreeks halfkoers bundelden Siebe De Naeyer en de Italiaan Lorenzo Rossini de krachten, maar lang hielden ze het niet vol. In de aanloop naar de tweede tussenspurt trokken Remijn en Kayser in het offensief. Het duo liep steeds verder uit. Remijn won zowel de tweede als de derde tussenspurt, waardoor hij zich verzekerde van de rode rushestrui. In de slotronde probeerde hij zijn metgezel te verschalken, maar het werd een spurt met twee.

Op ruime afstand stormde Plasman naar de laagste podiumtrede en de witte jongerentrui. “Ik ben heel tevreden”, reageerde de provinciale kampioen. “Ik moest van ver komen in de finale. Beetje bij beetje kon ik opschuiven. Op het einde gaf ik alles. Een oplopende aankomst is me op het lijf geschreven. Ik hoop de komende dagen de lijn door te trekken. Of ik zaterdag goed voor de dag zal komen in de tijdrit in Stasegem, weet ik niet. Ik ga natuurlijk alles geven, maar veel referentiepunten heb ik niet. Nee, ik heb niet specifiek toegewerkt naar de West-Vlaanderen Cycling Tour. Vorige week reed ik eigenlijk een koers te veel, maar ik zie wel waar het schip strandt. We proberen met onze ploeg het onderste uit de kan te halen. Meerdere ploegmaats werden opgehouden door valpartijen, maar in de slotfase schoof bijna iedereen op. Dat belooft voor de volgende ritten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten