Triatlon: Mister T: Gent

Zenobie Vangansbeke maakt triatlondebuut: “Als het meevalt, doe ik verder”

Zenobie Vangansbeke nam twee jaar geleden afscheid van de topsport. Zondag maakt ze haar triatlondebuut. 

Zondag worden honderden sportievelingen aan de Topsporthal verwacht voor de Mister T Sporta Triathlon Gent. Voor heel wat deelnemers is het de kennismaking met triatlon. Zo ook voor Zenobie Vangansbeke, die twee jaar geleden afscheid nam van de topsport.

Willy Goossens

Haar laatste pistewedstrijd liep ze twee jaar geleden in Lokeren, maar Zenobie Vangansbeke, een specialiste van 800 en 1.500 meter, bleef ook nadien haar conditie onderhouden. Zo liep ze in maart nog de Gentse halve marathon in een puike 1u20’. “Ik ben een aantal sportieve dingen aan het uittesten”, aldus de leerkracht eerste leerjaar van De Regenboog in Wondelgem. “Eigenlijk wilde ik vorig jaar mijn debuut maken maar daar kwamen toen vakantieplannen tussen. Zondag wordt het dus de vuurdoop.”

“Ik zwem normaal één keer per week, maar de laatste tijd heb ik er wat meer werk van gemaakt om me het watergevoel wat meer eigen te maken. Fietsen staat ook een keer per week op mijn programma, maar uiteindelijk heb ik de laatste tijd vooral gelopen”, vervolgt de atlete uit Lievegem, net terug van een vakantie in Tanzania en Zanzibar. “Tijdens mijn loopcarrière was het niet mogelijk om grootse vakantieplannen te koesteren, maar nu kon dat eindelijk wel. Of ik die pistemeetings mis? Toen ik als toeschouwer aanwezig was op het BK, pikte het wel een beetje. Maar goed, ik heb nu andere sportieve mogelijkheden. Als zondag alles meevalt, bestaat de kans dat ik in triatlon verder doe. Maar het kan ook richting duatlon of afstandslopen uit.”

De start van de Just For Fun wordt om 10 uur aan de Blaarmeersen gegeven. Een half uur later volgt de sprinttriatlon voor vrouwen. De mannen met als favoriet Tom Vander Hoogerstraete beginnen er om 14.30 uur aan. Om 16.30 uur zijn de aflossingsteams aan de beurt.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent