Voormalig topmodel Linda Evangelista op cover Vogue: “Maar dat is niet mijn kaak en nek in het echte leven”

Linda Evangelista (57) siert nog eens de cover van de septembereditie van modeblad Vogue. Bijzonder, want het voormalig topmodel leefde jaren een kluizenaarsbestaan na een dramatische cosmetische behandeling die haar lichaam ‘misvormde’. Al kwam er bij de fotoshoot volgens Evangelista heel wat tape en elastieken aan te pas om haar gezicht strak naar achteren te liften.

“Dat is niet mijn kaak en nek in het echte leven. Ik kan niet overal met tape en elastieken rondlopen. Weet je wat, ik probeer van mezelf te houden zoals ik ben”, zei Evangelista na de shoot waarvoor ze dus heel grondig onder handen werd genomen door een make-upartiest. “De tape lost wat van onzekerheden op waardoor ik me voor deze shoot zelfverzekerd kon voelen terwijl ik deed wat ik het liefste doe.”

Ooit was Linda Evangelista een van de meest gefotografeerde en duurste fotomodellen ter wereld, maar de afgelopen vijf jaar durfde ze nauwelijks nog haar huis uit. Dat kwam door een ‘vet bevriezende’ CoolSculpting-behandeling te ondergaan, volgens het medisch centrum dat ze aanbood ‘een minder ingrijpend alternatief voor een liposuctie’, waarop haar lichaam totaal verkeerd reageerde.

Na de zes maanden durende behandeling merkte Evangelista midden 2016 dat er zich uitstulpingen vormden op haar kin, rug en heupen, rond haar borst en onder haar oksels. Uitgerekend op de plekken waar ze wou afslanken, ontstonden nu bubbels die almaar harder werden en ten slotte als ‘dode’ plekken aanvoelden. Evangelista bleek het slachtoffer van ‘paradoxale vethyperplasie’, een bekende maar zeldzame nevenwerking van het bevriezen van vetmassa.

Linda kondigde vorig jaar aan dat ze een rechtszaak aan tegen CoolSculpting’s moederbedrijf Zeltiq Aesthetics.

Aangeboden door onze partners

Lees ook