WEERBERICHT. Lokaal kans op intense neerslag en onweer

Het wordt vrijdag zwaarbewolkt met buien die van west naar oost over ons land trekken. In de namiddag kan de regen lokaal intens zijn, met kans op een donderslag. Vanaf de kust komen er wel meer opklaringen. Aan zee kan de wind in de namiddag toenemen naar matig tot vrij krachtig.

De maxima schommelen tussen 21 en 25 graden, meldt het KMI.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor vrijdag. ©  KMI

Vanavond vallen er nog buien in het noordoosten en het oosten van het land. Elders is het droog met brede opklaringen. Geleidelijk trekken de buien uitdovend naar Duitsland en klaart de hemel overal uit. Op sommige plaatsen kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen rond 11 graden in de Hoge Venen, rond 14 graden in het centrum en rond 17 graden aan zee. De wind wordt meestal zwak uit zuidwest tot west.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later verschijnen er meer wolkenvelden, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 19 of 20 graden in de Hoge Venen, 22 graden aan zee en 23 of 24 graden in het centrum. De wind waait matig uit westelijke richtingen.

Zondag trekt een weinig actieve storing over ons land met vooral in het noordwesten wat regen of een buitje. ‘s Namiddags is het droger met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit westzuidwest.

Maandag trekt een actieve storing van de kust naar de Ardennen. Het wordt dus zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, die soms intens kunnen zijn. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Vanaf dinsdag wordt ons weer bepaald door een stijgende luchtdruk. Dinsdagochtend is het nog redelijk bewolkt met kans op buien, vooral in de oostelijke helft van het land. Later krijgen we meer opklaringen. De maxima liggen rond 25 graden in het centrum.

Woensdag wordt het zonnig en warm, met temperaturen tot rond 27 graden. ‘s Namiddags verschijnen er stapelwolkjes, maar de zon blijft de hoofdrolspeler.

Donderdag wordt het zomers warm en zonnig. In veel streken klimt het kwik tot 28 of 29 graden. Op het einde van de dag mondt dit mogelijk uit in onweersbuien vanuit het westen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten