Tegen 120 kilometer per uur over de Gasmeterlaan: levensgevaarlijke snelheden blijven schering en inslag

Gent -

De snelheidscontroles van de Gentse politie blijven zorgwekkende resultaten opleveren. Woensdag werd een auto tegen 120 kilometer per uur geflitst in de Gasmeterlaan.

Simon Dekaezemaker en Bert Staes

Gentenaars met een wat langer geheugen herinneren zich ongetwijfeld nog welke drama’s zich de jongste twintig jaar al hebben afgespeeld in de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart.

In 2001 reed een roekeloze automobilist er met hoge snelheid twee meisjes dood, Sofie De Schepper (13) en Naomi Rodenburg (14). Vijf jaar later was het aan studente, Jolien Verniers (19), om door een auto van het fietspad te worden gemaaid.

De ongevallen maakten destijds heel wat woede los in Gent. Het is de reden dat auto’s vandaag maar 50 kilometer per uur mogen rijden in de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart, en dat de wegen veiliger gemaakt werden. (lees verder onder de foto)

In 2001 werden twee meisjes doodgereden op de Gasmeterlaan: Sofie (13) en Noami (14). © archief De Gentenaar

Toch blijven levensgevaarlijke snelheden er schering en inslag, tonen nieuwe resultaten van flitscontroles van de Gentse politie. Agenten konden woensdag iemand flitsen die met 120 kilometer per uur over de Gasmeterlaan scheurde.

Rondom de Watersportbaan is de situatie de jongste tijd zelfs nog ernstiger. Daar werd woensdag iemand op de Noorderlaan geflitst met 94 kilometer per uur. Geen uitzondering, want dit voorjaar werd al eens iemand tegen 150 kilometer per uur gepakt. Je mag er 50 per uur.

Het trieste record was woensdag voor de Drongensesteenweg, richting Deinze. Daar werd een automobilist geflitst met 126 kilometer per uur. Je mag er 70 per uur. De snelheidscontroles leverden woensdag in totaal 223 boetes op. Zeven bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt.

Asociaal gedrag

Bewoners van verschillende Gentse wijken kaartten begin deze week nog het asociale rijgedrag aan. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) liet weten dat het jongste jaar veertien auto’s in beslag zijn genomen bij acties tegen gevaarlijk en/of asociaal rijgedrag. Hij roept de Gentenaars op zulk rijgedrag te melden bij de politie, zodat die kan ingrijpen.

LEES OOK. “Onze wijken worden geterroriseerd”: ‘knalpotterreur’ laait opnieuw op in Gentse wijken

Aangeboden door onze partners