Opnames nieuwe langspeelfilm J’aime la vie van Mathias Sercu strijken neer in Gent

 ©  ISOPIX

Gent -

Verschillende locaties in Gent zijn deze en volgende week het decor van de opnames van de film J’aime La Vie van acteur en scenarist Mathias Sercu. Het stadsbestuur gaf de crew daarvoor de toelating.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Mathias Sercu start met opnames film, ondanks ziekte van zoon: “Genezing is niet meer mogelijk. Dat is hard, ja”

Ubi Stevens in Buiten de Zone, Zoë haar vriend Mickey in W817, zakenman Fred Rodenburg in de Rodenburgs en wetsarts Staf in Flikken. De West-Vlaamse acteur en zanger Mathias Sercu (51) speelde in heel wat Vlaamse series mee en ook in iconische films zoals Team Spirit als Jos.

Naast het acteerwerk kruipt Sercu ondertussen regelmatig ook achter de camera’s als regisseur. Hij maakte al de serie Marsman en bedacht Chantal, de Eigen kweek-spin-off met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol. Daar komt volgend jaar de film J’aime La Vie bij, waarvan de opnames nu al lopen.

De film brengt het verhaal van een jonge alleenstaande moeder die de band met haar broer wil herstellen. De film wordt een ode aan het leven, maar ondertussen is datzelfde leven voor Sercu hard: zijn zoon Tore is ongeneeslijk ziek. “Toch vinden we nog altijd troost en kracht bij elkaar.”

De opnames van de film vinden de komende weken plaats, onder meer op verschillende locaties in Gent. Het stadsbestuur gaf de filmcrew daarvoor de toelating. Eind augustus vinden in Gent ook opnames plaats voor een nieuwe Franse film met Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen.

LEES OOK. Nieuwe film met Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen strijkt neer in Gent: “Heb goede herinneringen aan de stad”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent