Motorcross: MCLB

Junior Bal verdedigt eer van de familie: “Sterk uitpakken”

Junior Bal (tweede van rechts), hier in 2019 na een overwinning in Frankrijk, neemt zijn familie overal mee naartoe. © Ivan Elegeert

Dit weekend ronken de motoren op de terreinen van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Naast het provinciaal kampioenschap voor MCLB komen er ook piloten van zowat alle andere federaties aan de start. “De omloop ligt er perfect bij”, zegt organisator Haentjens.

Ivan Elegeert

Good-old Walter Haentjes is samen met de motorcrossfamilies Bal en De Cock de drijvende kracht achter de tweedaagse. “Ik ben het dus haast verplicht om sterk uit te pakken”, laat Junior Bal weten. De jonge Lokeraar was vorige week op de Keiheuvel in Balen nog de primus bij de nationalen. Hij rukte er van de laatste plaats op naar de zege.

Ook het zijspanduo De Cock-De Vylder, vorige week nog tweede in de internationaal sterk bezette zijspanwedstrijd in Oostrozebeke, strijdt in de eigen organisatie mee voor de winst.

Geen sprake van stof

De jonge Marcel Lasat (7), die met een electrisch aangedreven Husqvarna rijdt bij de jeugd, is al de derde generatie in de familie. Hij komt zaterdag aan de start.

“De omloop ligt er perfect bij. We kregen de toelating om voldoende te sproeien zodat er van stof geen sprake is. Tickets voor de tweedaagse kosten slechts 14 euro, inwoners van Wachtebeke betalen slechts de helft”, aldus organisator Haentjens.

Junior Bal (archieffoto) in actie. © Ivan Elegeert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten