Otto-Jan Ham debuteert als zanger op Pukkelpop: “Niet gedacht dat het zo tof zou zijn”

 ©  DBA

“Goeiemiddag, dames en heren, en welkom. Wij zijn Hairbaby.” Bij je Pukkelpop-debuut opboksen tegen Goldband is geen cadeau. Maar Otto-Jan Ham (43) lokte de Club bijna vol. Hij promoveerde van presentator naar frontman van zijn eigen rockband - een uit de hand gelopen grap - en maakte zo een jongensdroom waar.

De zenuwen waren zichtbaar, maar Otto-Jan genoot ervan. “Ik had niet verwacht dat ik het zo tof zou vinden”, zegt hij. “Vooral dankzij het publiek.” Die sméten zich. Het geheim van Hairbaby? “Blazers maken een band altijd cool”, zegt Otto-Jan. “We hebben dat ook nodig, want er is een accordeon, dus we moeten een evenwicht vinden.”

(lees verder onder de foto)

 ©  DBA

LEES OOK. Otto-Jan Ham debuteert met Hairbaby, en dat is geen grap: “Toen de telefoon ging, dacht ik: Ah, daar zal je Chokri hebben” (+)

Met gezapige rommelrock én Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers als achtergrondzangeres gaf Otto-Jan z’n visitekaartje af. In de Cure-cover Close to me danste hij met Chedraoui, de single Onward werd woord voor woord meegebruld.

“Supergelukkig”, omschrijft Otto-Jan zijn gevoel. “We hadden gehoopt op een paar mensen, maar dit zag ik niet aankomen. Merci aan Pukkelpop.” Ach, toe: Hairbaby last forever!

RECENSIE. Hairbaby in De Casino: En toen stak Stijn Van de Voorde een gitaar in fik ***

 ©  DBA

 ©  DBA

 ©  DBA

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook