Triatleten nemen dit weekend Blaarmeersen en Watersportbaan over: “Je goed amuseren is het belangrijkste”

 ©  Mr. t. Triathlon

Gent / -

De buurt van de Watersportbaan en Blaarmeersen is zondag het decor van de Mr. T. Sporta Triathlon Gent. Zowel recreanten als diehard hobbysporters kunnen zich sportief volledig uitleven. “Je goed amuseren is het belangrijkste voor ons”, zegt Frederik Lauwaert van de organisatie.

Simon Dekaezemaker

Wie zondag in de buurt van de Blaarmeersen moet zijn, zal met zijn auto even moeten omrijden. Plaatselijk is voor het verkeer van de Zuiderlaan een omleiding via de Verenigde Natieslaan en de Neermeerskaai voorzien. Via de Noorderlaan kan het verkeer enkel stadsuitwaarts de R4 op.

De buurt is namelijk het decor van de populaire Mr. T. Sporta Triathlon. De atleten zwemmen eerst in de Blaarmeersen en fietsen daarna toertjes rond de Watersporbaan. Lopen ten slotte gebeurt en in rond de Topsporthal. Wisselen doen de atleten op de evenementenweide van de Blaarmeersen.

Hobbysporters

“Zo’n dertig seingevers zullen - naast de politie helpen - alles helpen in goede banen leiden”, zegt één van de organisatoren Frederik Lauwaert. “We mikken op een breed publiek: van recreanten die eens willen testen tot de diehard hobbysporters, maar je amuseren is het belangrijkste voor ons.”

Eerst zwemmen in de Blaarmeersen... ©  Mr. T. Sporta Triathlon

… dan rond de Watersportbaan fietsen... ©  Mr. T. Triathlon

… en afsluiten met lopen dwars door de Topsporthal. ©  Mr. T. Triathlon

De atleten kunnen deelnemen in vier categorieën. De start van de Just For Fun wordt om 10 uur aan de Blaarmeersen gegeven. Een half uur later volgt de sprinttriatlon voor vrouwen. De mannen met beginnen er om 14.30 uur aan en als laatste zijn de aflossingsteams om 16.30 uur aan de beurt.

“De Just for Fun is echt puur voor recreanten”, zegt Lauwaert. “Daar worden zelfs geen tijdopnames gedaan. Uniek aan onze wedstrijd is dat vrouwen als mannen apart hun wedstrijd mogen betwisten. We verwachten minstens duizend deelnemers, maar daginschrijvingen zijn nog steeds mogelijk.”

Meer informatie over het parcours, de verschillende categorieën en alle andere praktische informatie op de website van Mr. T. Sporta Triathlon Gent.

LEES OOK. Zenobie Vangansbeke maakt triatlondebuut: “Als het meevalt, doe ik verder”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent