Niet meer naar het recyclagepark, maar aan de deur: Ivago begint met asbest-ophaling aan huis

 ©  if

Gent -

Vanaf januari volgend jaar moet Ivago kunnen starten met het ophalen van asbest aan huis. Het plan ligt al een tijdje klaar, maar liep wat vertraging op door problemen bij het aanstellen van een ophaler.

Fien Lakiere

Ivago start met het ophalen van asbest aan huis voor wie bij renovatiewerken op het schadelijke materiaal botst. Daarvoor kreeg de afvalintercommunale 660.000 euro, een subsidie van Vlaanderen voor het afbouwen van asbest. Initieel zou de ophaling dit najaar starten, maar het plan loopt nu enkele weken vertraging op.

Die informatie ontving gemeenteraadslid Stijn De Roo (CD&V) na een vraag aan bevoegd schepen Bram Van Braeckevelt (Groen). “Het aanstellen van een ophaler heeft vertraging opgelopen doordat op een eerste prijsvraag abnormaal hoge prijzen werden genoteerd”, klinkt het.

“De opdracht moest opnieuw gepubliceerd worden. Als alles volgens plan verloopt, gebeurt de gunning eind september. Ivago stelt alles in het werk om begin 2023 van start te kunnen gaan, maar uiteraard moet dat binnen aanvaardbare en beschikbare budgettaire contouren gebeuren.”

LEES OOK. Ivago haalt vanaf dit najaar asbest op aan huis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent