Drie keer een vijfgeslacht: 100-jarige Rita is trots op haar nakomelingen

Van links naar rechts: Lou, Sandrina, Hannah, Cynthia, Myriam, Helena, Rosemarie. Onderaan zit de trotse Rita.  ©  IF

Gent -

Een vijfgeslacht is al behoorlijk uniek, maar in de familie Hoffmann hebben ze er zelfs drie. De honderdjarige Rita Hoffmann heeft maar liefst drie achter-achterkleindochters.

Fien Lakiere

Rita Hoffmann vierde enkele maanden geleden haar honderdste verjaardag. Het was het eerste feest na corona, en ook de eerste gelegenheid voor de familie om nog eens allemaal samen te komen. Zo konden ze onder andere een familiekiekje maken met maar liefst drie keer vijf generaties op de foto.

Lou (1) is de jongste vrouwelijke telg van de familie, op de foto met mama Sandrina (31). Daarna volgen Helena (6) en Hannah (8) en hun mama Cynthia (32). Samen met oma Myriam (55), overgrootmoeder Rosemarie en betovergrootmoeder Rita vormen ze alle drie een vijfgeslacht.

“Mijn grootmoeder is heel trots op de dochters en kleindochters”, zegt Gentenaar Myriam Corteyn. “Ze vindt het ongelooflijk dat ze dat nog mag meemaken. Het is ook wel speciaal dat ze er zelf nog is.” De hele familie telt opvallend veel dochters, veel zonen zijn er niet.

“We waren allemaal vrij jong toen we een dochter kregen, zelf was ik bijvoorbeeld 22 en mijn oudste dochter heeft die traditie verdergezet. Ik wist dat ik sowieso kleinkinderen ging krijgen, maar denk dat het nu gedaan is. Een vierde vijfgeslacht komt er waarschijnlijk niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent