Speciaal bier, vegan eten, dansen in het park of zwemmen in de Blaarmeersen: 7 tips voor dit weekend in Gent

 ©  CC / Mr. T. Sporta Triathlon / Dansen in ’t Park

Gent -

De hittegolf is voorbij, maar er staat opnieuw een mooi en droog weekend voor de deur in Gent. Nog op zoek naar inspiratie om erop uit te trekken? Hier zijn 7 tips.

Max Dedulle en Simon Dekaezemaker

Dansen in ‘t Park

Het Azaleapark van Sint-Amandsberg wordt opnieuw één grote dansvloer. Het hele weekend vinden er initiaties en voorstellingen plaats, en ’s avonds wordt het een enorm feest met twee dansvloeren. Van salsa tot swing, van Bollywood tot hip hop: heel wat stijlen en genres komen aan bod. Een zomerbar met eten en cocktails maakt de zomerse sfeer compleet. Meer info vind je hier.

LEES OOK. Jolien (23) is dit weekend de ster van de Ledebergse Feesten: “Miss Lichtstoet? Zoiets maak je maar één keer mee”

 ©  DVH

Ledebergse Feesten

Na twee gemiste jaren staat Ledeberg dit weekend eindelijk nog eens op zijn kop. In de grote tent op het Ledebergplein staat het hele weekend in het teken van sfeer en ambiance, dankzij onder meer Sergio en Les Folles de Gand. Het hoogtepunt van het feestweekend is wellicht de feeërieke Lichtstoet, die uitrijdt op zaterdagavond. Ook de rommelmarkt en de Ledebergse Feesten Run ontbreken niet op het programma. Meer info vind je hier.

LEES OOK. Er wordt weer gedanst in het park dit weekend: “Ook niet-dansers zijn welkom”

Dansen in ’t Park in het Azaleapark van Sint-Amandsberg  

Gents Bierfestival

Zondag is een hoogdag voor liefhebbers van het betere gerstenat. Bij Het Spectrum in de Martelaarslaan kan je een honderdtal biertjes proeven, zorgvuldig geselecteerd door de ‘biermeesters’. Daar zitten uiteraard heel wat Gentse brouwsels bij, maar ook bieren uit Nederland, de Verenigde Staten en zelfs Estland en Noorwegen. De perfecte plek voor een smaakvolle ontdekkingsreis, kortom. Meer info, zoals een overzicht van alle bieren, vind je hier.

LEES OOK. Je hebt de keuze uit 100 bieren, waarvan enkele heel speciale: het Gents Bierfestival is terug

Het Gents Bierfestival gaat door in de gebouwen van Spectrum in de Martelaarslaan ©  Carlo Coppejans

Vegan Summer Fest

In Flanders Expo kan je zondag tijdens Vegan Summer Fest allerlei lekkers proeven. Honderd standhouders zullen de bezoekers de plantaardige keuken leren kennen: van pizza, sushi of gebak, maar uitsluitend veganistisch natuurlijk. Daarnaast kan je er ook kledij, make-up en andere producten vinden. Het evenement loopt van 11 uur tot 21 uur en een ticket kost 8 euro. Meer info vind je hier.

Mr. T. Sporta Triathlon

Zondag is de buurt van de Watersportbaan en de Blaarmeersen het decor van de Mr. T. Sporta Triathlon. De atleten zwemmen eerst in de Blaarmeersen, fietsen daarna toertjes rond de Watersportbaan en lopen daarna in en rond de Topsporthal. Inschrijven is nog mogelijk, en je hoeft daarvoor zeker geen Iron Man te zijn. Er is immers ook een ‘Just for Fun’-categorie. Meer info vind je hier.

LEES OOK. Triatleten nemen dit weekend Blaarmeersen en Watersportbaan over: “Je goed amuseren is het belangrijkste”

De Watersportbaan en de Blaarmeersen zijn zondag het decor van de Mr. T. Sporta Triathlon. ©  IF

Retrobussen in Lochristi

Liefhebber van oldtimers en oude bussen? Dan moet je zaterdag in Lochristi zijn. In de oude stelplaats van De Lijn toont de vzw NostalBus er enkele pronkstukken uit de collectie. Je zal er bussen zien uit de periode tussen 1964 en 1991: denk maar aan de typische rode en oranje bussen van toen, maar ook de blauwe bussen die de oudere lezers zich misschien herinneren uit hun jeugd. En de bussen staan er niet alleen maar geparkeerd: regelmatig kan je instappen voor een nostalgisch pendelritje naar Zaffelare of Lokeren. Meer info vind je hier.

Wallhalla

Het buurtfestival Wallhalla in Sint-Amandsberg is aan zijn laatste weekends bezig, maar heeft nog heel wat te bieden. Komend weekend is er onder meer een buffet uit de Maghreb en een barbecue, maar kan je er ook een graffitiworkshop of een yogasessie volgen. Mis zeker het spikeballtoernooi niet op zondag: dat spel is al langer een hit onder studenten. Meer info vind je hier.

LEES OOK. Van een ‘druuge wuste’-quiz tot een koers op rollen: festival Wallhala neemt drie weken lang park over

 ©  FVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent