Musical ‘Bridgerton’ afgelast na klacht Netflix

Archiefbeeld: de cast van de Netflixreeks ’Bridgerton’. ©  REUTERS

Na verschillende uitverkochte voorstellingen is de uitvoering van de onofficiële ‘Bridgerton’-musical in de Royal Albert Hall in Londen afgelast. Dat is het gevolg van een juridische vete tussen de bedenkers van het project en Netflix.

De streamingdienst is bijzonder ontstemd over de musical en had een rechtszaak aangespannen tegen bedenkers Abigail Barlow en Emily Bear. De liedjes uit ‘The unofficial Bridgerton musical’ halen hun mosterd bij de succesvolle reeks en begonnen hun leven online. De eerste nummers werden zo enthousiast ontvangen dat Barlow en Bear er meteen een heel album van maakten, dat meer dan 45 miljoen keer werd gestreamd en zelfs een Grammy won voor ‘beste musicalalbum’.

Netflix maakte er aanvankelijk geen probleem van. Maar dat het duo de musical nu ook effectief op de planken brengt, is een brug te ver. “Netflix ondersteunt projecten van fans, maar Barlow en Bear hebben er hun inkomen van gemaakt, zonder formele toestemming om de rechten te gebruiken”, liet de streamingdienst eerder weten.

‘Cancelled’, klinkt het op de website van de Royal Albert Hall in Londen. ©  Royalalberthall.com

In het Kennedy Center in de Amerikaanse hoofdstad Washington gingen al verschillende uitverkochte voorstellingen van de musical door. Sommige tickets kostten 149 dollar, zo’n 145 euro. “We hebben hard geprobeerd met hen samen te werken, maar ze weigeren alle medewerking”, aldus Netflix. “Barlow en Bear zouden anderen niet toelaten hun eigendom te gebruiken voor eigen profijt, Netflix kan niet toekijken hoe zij hetzelfde doen met ‘Bridgerton’.”

Aangeboden door onze partners