Wielrennen Nieuwelingen West-Vlaanderen Cycling Tour

Briek Plasman behoudt nipt witte jongerentrui in West-Vlaanderen Cycling Tour: “Tijdrit wordt wel moeilijke klip”

Louis Weyts zette de massaspurt naar zijn hand voor Senna Remijn en Rens Schalk. © Bart Vandenbroucke

Briek Plasman kon in de tweede etappe van de West-Vlaanderen Cycling Tour in Meulebeke nipt standhouden in het jongerenklassement. Louis Weyts zette de massaspurt naar zijn hand.

Michel Vanden Heede

Mauro Adyns trok meteen in de aanval met een Fransman. Ze werden afgelost door Raynaud Beke. In de tussenspurten liet leider Senna Remijn niets aan het toeval over en in de eindspurt had de Nederlander van Acrog-Tormans nog voldoende krachten over om tweede te worden. Zijn landgenoot Rens Schalk mocht mee op het podium.

Remijn bleef in het bezit van de blauwe leiderstrui, de groene puntentrui en de rode rushestrui. Aan het toekennen van de witte jongerentrui had de jury wel een hele klus, waardoor deze huldiging werd overgeslagen. Uiteindelijk bleek Plasman een tel over te houden op Maurice Hoorens (die bonificatieseconden had genomen).

“Het was een hectische rit”, vertelde Plasman. “Meermaals gingen er renners onderuit. Eén keer moest ik voet aan de grond zetten. In de slotronde ontsnapte ik maar net aan een crash. Het was moeilijk om me goed te positioneren. Even kon ik enkele posities opschuiven, maar op het einde werd ik door een reeks concurrenten voorbijgestoken (hij werd negentiende, red). De witte trui blijft mijn doel, maar ik weet wel niet wat ik precies kan verwachten van de tijdrit.”

Louis Weyts boekte zijn achtste zege. “Het was in de slotfase drummen voor een goede uitgangspositie. Toen ik vlot door de laatste bocht kwam, geloofde ik in mijn kansen. Ik ben snel, maar mijn doel was eigenlijk om onderweg een kloof te slaan. Dat bleek door het hoge ritme evenwel niet haalbaar.”

Zaterdag staat in Stasegem een individuele tijdrit over 10,1 kilometer op de rol. Zondag vormt Rekkem het decor voor de slotetappe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten