Challenger Pro League: RWD Molenbeek - FCV Dender

Vincent Euvrard ziet Dender graag komen: “Ik noteerde in Virton heel wat verbeterpunten”

Vincent Euvrard. © BELGA

Morgenavond tracht RWDM tegen Dender in eigen huis zijn eerste driepunter van het seizoen te boeken. In Virton was het ondermaats, dat beseft ook trainer Vincent Euvrard.

Michael Delbeke

“Onze wedstrijd was niet catastrofaal, maar erg hoogstaand was het ook niet”, is de eerlijke analyse van Vincent Euvrard over de seizoensopener tegen Excelsior Virton, waarin RWDM in de 87ste minuut op achterstand kwam. Nieuwkomer Mickaël Biron redde in de blessuretijd in extremis een punt.

“We kenden goede momenten, maar in het overgrote deel van de wedstrijd kwamen we in de problemen door fouten die uiterst vermijdbaar waren. Dan denk ik vooral terug aan het openingskwartier, waarin Virton diverse kansen kon afdwingen.”

“Verdedigend speelden we wat compacter en hielden we de ruimtes beter gesloten. Tussen minuut 15 en 86 gaven we quasi niets weg. Dat is positief. Dan krijgen we die strafschop tegen, dat was uiteraard vermijdbaar. Als je het zo allemaal overschouwt, zie je wel dat we Virton de kans boden om enkele sleutelmomenten te creëren. Dat was niet nodig.”

Onvoldoende

Ook offensief was het onvoldoende volgens Euvrard. “We kenden enkele goede momenten, maar uiteindelijk creëerden we onvoldoende. Ofwel was de laatste pass niet goed genoeg, ofwel liep het daarvoor al fout. Op bepaalde momenten hadden we onze superioriteit in een interessante zone beter moeten verzilveren. Ik noteerde heel wat verbeterpunten.”

“Ik ben wél blij dat we, net als in de oefenwedstrijd tegen Nancy, mentale weerbaarheid toonden. Ook daar vochten we nog terug na achterstand. Het is geen gestolen punt, maar meer dan dat verdienden we ook niet in Virton. Een punt is uiteindelijk niet slecht, zeker gezien het feit dat Virton een lastige verplaatsing is.”

“Tegen Dender verwacht ik een grote prestatie, zeker omdat het voor eigen publiek is. De spelers moeten het gras hier zaterdag opvreten.” En zeggen dat er net een nieuwe grasmat is gelegd in het Edmond Machtensstadion.

Bij RWD Molenbeek zijn Claes, El Ouahdi en Oulare geblesseerd. Heris keert terug uit blessure.

 © BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten