Als de kater niet te groot is: skaten, basketten en pingpongen op Pukkelpop

 ©  Maarten De Bouw

Onder de bloedhete zon even sport kijken of doen? Op Pukkelpop kan het. Er zijn wedstrijden in het intussen razend populaire 3x3 basket te zien, skatedemo’s te volgen of je kan even tegen een balletje slaan aan de pingpongtafel.

(eadp)

“Sport en muziek, dat gaat eigenlijk heel goed samen.” Aan het woord is Evelien Boulliart (32), die al 23 jaar skate-ervaring op zak heeft en professioneel streetskater is. Aan de mini-ramp staat die te kijken naar hoe de collega’s en geïnteresseerden hun beste trucs uittesten, heen en weer skaten, of zich al even opwarmen voor hun demo’s, zogenaamde jams. Iets wat ze doen in samenwerking met Muziekodroom uit Hasselt. “We geven er elke dag twee à drie”, zegt Evelien, die zich als non-binair persoon laat aanspreken met die/hun. “We zijn hier op uitnodiging, want gewone bezoekers kunnen helaas niet binnen met een skateboard. Maar geen erg, we delen het hier wel even aan wie het eens wil proberen. Dat doen we met plezier.”

(Lees verder onder de foto’s)

 ©  Maarten De Bouw

 ©  Maarten De Bouw

“Tegenwoordig zie ik het al vaker op een festival dat er eens een skateramp staat. Dit is wel mijn eerste van het seizoen, maar ik heb het in het verleden nog al eens gedaan. Pukkelpop verenigt verschillende soorten mensen, ook basketters en skaters. Zo’n eigen plekje creëert sfeer.”

In ruil voor hun werk op de skateramp, zorgt de organisatie voor tickets. Of er iets is waar Evelien naar uitkijkt? “Aurora! En morgen had ik graag Artic Monkeys gezien, maar helaas moet ik vroeger door. Maandag wacht me alweer een skatekamp.”

Populaire 3x3 basket

Op het veld ernaast gaat intussen de eerste 3x3 basket-wedstrijd van de dag door. Later, in de vroege vooravond is er de terugmatch. Sinds de Olympische Spelen in 2021 heeft de sport een enorme populariteitsboost gehad, ook in België met dank aan de Belgian Lions. Het is kort en intens, en leuk om naar te kijken. Ook rond het veldje op Pukkelpop is een schare mensen verzameld om de ploegjes aan te moedigen. Een MC zorgt meteen ook voor liveverslag door zijn microfoon. “Misschien toch iets te lang in de Boiler gezeten”, klinkt het bij een mislukte worp. En intussen draait de dj nog eens een rondje pompende beats. Want muziek en sport gaan inderdaad goed samen.

 ©  Maarten De Bouw

 ©  Maarten De Bouw

 ©  Maarten De Bouw

Aangeboden door onze partners

Lees ook