Wat geel, wat rood en wat roze: Chris Froome rijdt als een feniks rond in de Vuelta

Chris Froome (37) rijdt in de Ronde van Spanje rond op een wel erg speciale fiets. Factor Bikes stak de fiets waarmee de renner van Israel-Premier Tech rondrijdt in een uniek jasje ter ere van zijn 21ste grote ronde, maar vooral om zijn herstel van carrièrebedreigende blessures te vieren. De tekst ‘als je valt, durf weer op te staan’ op de bovenbuis toont meteen ook zijn levensmotto in deze ronde.

Jeroen De Pauw

Met gele, rode en roze elementen op een zwart frame hint Froome’s fiets naar zijn overwinning van alle drie de grote rondes. Froome won zowel het eindklassement van de Tour de France (2013, 2015, 2016 en 2017), de Vuelta a España (2011 en 2017) en de Giro d’Italia (2018).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar vooral de aanwezigheid van de feniks op de bovenbuis valt op. Het mythische figuur dat “uit zijn assen verrijst”, verwijst naar de horrorcrash die Chris Froome in 2019 meemaakte en zijn lange revalidatie om nu weer aan de start van de Vuelta te verschijnen. Door de val werden zijn been en heup verbrijzeld waardoor hij jarenlang moest herstellen en revalidatiekamers doorbracht.

Rise like a phoenix

De blessures leken het einde van zijn profcarrière te betekenen. Zijn comeback verliep dan ook allesbehalve zoals gehoopt. Enkele maanden geleden werd hij nog door alles en iedereen weggereden, maar vorige maand werd hij plots derde in de etappe met aankomst bovenop Alpe d’Huez in de Ronde van Frankrijk.

“Waar ik de afgelopen drie jaar vandaan kom, vechtend terug van mijn ongeluk om als derde te eindigen in een van de moeilijkste etappes in de Tour, daar kan ik heel blij mee zijn”, zei Froome zelf over zijn feniksachtige comeback op de Alpen.

 ©  Israel Premier Tech

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt