Arnaud De Lie blijft knallen en pakt in Schaal Sels achtste seizoenszege: “Dit had ik voor het seizoen nooit durven dromen”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Arnaud De Lie heeft de Schaal Sels (cat. 1.1) op zijn naam geschreven. De 20-jarige Waal van Lotto Soudal was de beste in de sprint. Daarin liet hij de Brit Christopher Lawless en Kenneth Van Rooy achter zich. Voor De Lie is het de achtste overwinning van het seizoen. Hij bezorgt Lotto Soudal weer welgekomen punten in de degradatiestrijd van de World Tour.

Maarten Vanhoof

Robin Carpenter en de Nederlanders Timo de Jong en Joren Bloem zetten op acht ronden van het einde een ontsnapping op touw. De verstandhouding bij het viertal zat direct goed, maar Lotto Soudal en Alpecin-Deceuninck beperkten het verschil tot een minuut. Voor Joren Bloem ging het voorin te snel. Hij werd opgeslokt door de grote groep. Bij het ingaan van de slotronde waren ook de andere drie eraan voor de moeite. Verscheidene renners probeerden in volle finale de aangekondigde massasprint te ontlopen, maar niemand slaagde daarin. Lotto Soudal zette Arnaud De Lie perfect af en de sprinter klaarde de klus met gemak.

De neoprof boekte zijn achtste zege. Eerder dit seizoen won hij de Trofeo Playa de Palma (1.1), de GP Jean-Pierre Monseré (1.1), de Volta Limburg Classic (1.1), de GP Marcel Kint (1.1), de Heistse Pijl (1.1), de Ronde van Limburg (1.1) en de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.Pro). In Merksem volgt hij de Italiaan Attilio Viviani op de erelijst op.

Enorme kopbeurt Campenaerts

“Eigenlijk hoefde ik nog maar 150 meter te sprinten. De rest deden mijn teamgenoten voor mij”, dankte Arnaud De Lie zijn ploegmaats na zijn zege. “Mijn achtste zege is binnen. Dit had ik voor het seizoen nooit durven dromen.”

Rudiger Selig was de laatste man voor De Lie. Daarvoor vormden Roger Kluge, Michael Schwarzmann en Victor Campenaerts het treintje. “De ploeg heeft heel de dag voor mij gereden. Of het nu een massasprint werd, of een sprint met een kleinere groep, dat maakte niet uit. Zolang ik maar om de zege kon sprinten. We hebben de kopgroep nooit echt veel voorsprong gegeven. Zij mochten niet veel meer dan één minuut pakken.”

“Toen de kopgroep ingelopen werd, heeft Victor Campenaerts een enorme kopbeurt van zowat drie kilometer gedaan en toen werd de sprinttrein op de sporen gezet. Zowel voor mijzelf als de ploeg is het echt een heel goed seizoen. Volgende week dinsdag start ik in de Egmont Cycling Race van Zottegem en de Bretagne Classic. Ook daar mag ik met ambities aan de start staan. Voor mij mag het seizoen nog even duren. Zeker nu ik in deze flow zit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten