Artsen Zonder Grenzen treft honderd gestrande migranten aan op Middellandse Zee

Archiefbeeld. ©  BELGAIMAGE

De ngo Artsen Zonder Grenzen heeft 106 migranten gered die gestrand waren op de Middellandse Zee, vijf dagen nadat ze vanuit Turkije richting Europa vertrokken.

wverBron: BELGA

De Italiaanse kustwacht meldde de boot waarop de migranten zaten aan de Geo Barents-reddingsboot, aldus AZG. De reddingsboot zet nu koers naar Italië, waar heel wat migranten belanden die in de Middellandse Zee worden opgepikt.

Dit jaar zijn al bijna 50.000 mensen aangekomen in Italië na de gevaarlijke oversteek van de Middellandse Zee, blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Velen van hen reizen verder naar andere landen van de Europese Unie. Vorig jaar lag dat aantal in dezelfde periode nog rond 35.000.

Migratie is daarom een belangrijk thema in de huidige verkiezingscampagne. Volgens de peilingen zou de extreemrechtse Fratelli d’Italia de verkiezingen van 25 september winnen en zou Italië een centrumrechtse regering krijgen. Een overwinnning van Fratelli d’Italia zou nefast zijn voor hulporganisaties, aangezien de partij het aanmeren door migrantenboten wil verbieden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten