Medeoprichter van Jong N-VA-afdeling aan VUB uit partij gezet: “Intern stevige kritiek gekregen”

Themabeeld ©  rr

Jens D’Hondt (22), de medeoprichter van de afdeling van Jong N-VA aan de VUB, is naar eigen zeggen uit de partij gezet. Dat meldt De Morgen.

jvhBron: De Morgen

“Ik had kritiek gegeven op de reis van enkele Jong N-VA’ers naar een zomercampus in Polen waar ook Vlaams Belang was”, vertelt D’Hondt. “Vlaams Belang Jongeren noemde dat een verbroedering. In de interne Facebookgroep van Jong N-VA vroeg iemand om uitleg, en het werd snel nogal persoonlijk. Ik heb dan publiekelijk op Twitter gezegd dat ik me niet kan scharen achter dit Jong N-VA. Toen een journalist van Het Nieuwsblad belde, heb ik mijn frustraties geuit en gezegd dat ik twijfelde of ik nog lid wou blijven. Daar heb ik dan intern stevig kritiek op gekregen.”

LEES OOK. Kater bij Jong N-VA’ers na omstreden congres: “Ze zeiden dat ik terug in mijn morele toren moet kruipen” (+)

“Dit weekend belde de secretaris van Jong N-VA me”, aldus D’Hondt. “Hij wees me erop dat ik al maanden geen lidmaatschap heb betaald. Dat was een vergetelheid, want ik was aanwezig op evenementen van Jong N-VA VUB en deelde achter de schermen mijn ervaring. Ik zat ook nog in alle communicatie. Of ik zelf ben opgestapt? Het telefoontje was niet bepaald een uitnodiging om mijn lidmaatschap nog te verlengen. Ik ben na afloop ook meteen uit alle groepen van Jong N-VA gegooid.”

“Ik voel me nu politiek dakloos, maar N-VA blijft de partij waar ik allicht op zou stemmen, ook al kan ik niet meer meedoen aan haar partijpolitiek”, aldus D’Hondt. “Ik studeer politieke wetenschappen en heb de ambitie om iets in de politiek te doen, maar het is me meer dan ooit duidelijk dat partijpolitiek niets voor mij is. Zeker niet als er geen ruimte is voor een dissidente mening en je altijd slaafs de partijlijn moet volgen.”

Aangeboden door onze partners