Meer metro’s en bussen in Brussel voor begin van schooljaar

Archiefbeeld ©  Belga

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB gaat haar dienstregeling aanpassen bij de start van het nieuwe schooljaar op maandag 29 augustus en verhoogt de frequenties op verschillende lijnen. Het verschil zal vooral voelbaar zijn op de metro tijdens de daluren en op enkele buslijnen tijdens de spitsuren.

jvhBron: BELGA

De MIVB anticipeert op de toenemende drukte bij de start van het schooljaar. Op de vier metrolijnen 1, 2, 5 en 6 is er ‘s avonds om de 10 minuten een metro en op de gemeenschappelijke delen in het stadscentrum is dit zelfs om de 5 minuten. Zo hoeven reizigers soms geen 20 minuten meer te wachten. Op weekdagen is er ‘s ochtends vanaf het begin van de dienst om de 10 minuten een metro en in het weekend is dat om de 15 minuten.

Bij de bussen wordt lijn 71, de drukste van het net, versterkt. Dankzij enkele verbeteringswerken in het najaar rijdt er tijdens de spits nu een bus om de 4 minuten in plaats van om de 5 minuten. Op lijnen 20 en 79 wordt de frequentie ook verhoogd tijdens de spits en op lijnen 46 en 60 worden gericht extra bussen ingezet.

De nieuwe dienstregeling is al aangepast aan de nieuwe kalender van het Franstalig onderwijs en start daarom op 29 augustus. De dienstregeling voor de korte schoolvakanties is tijdens de twee weken durende herfstvakantie van het Franstalig onderwijs van kracht. Voor de Nederlandstalige leerlingen met maar één week vakantie worden de lijnen versterkt die de belangrijkste Nederlandstalige scholen bedienen.

Aangeboden door onze partners