Nieuwe collectie van Victoria Beckham bevat “eindelijk” wat grotere maten

 ©  AFP

Modeontwerpster Victoria Beckham (48) heeft gehoor gegeven aan de kritiek dat ze alleen kledij ontwierp “voor vrouwen die even mager waren als zij”. De nieuwe collectie van haar modehuis bevat nu ook enkele items die beschikbaar zijn tot een maatje 46. “Eindelijk”, zo klinkt het online.

mtmBron: The Mirror

Afgelopen mei verraste de voormalige Spice Girl – volgens Britse media zelf een maatje 34 – nog door te zeggen “dat mager uit de mode aan het raken was”. “Ik denk dat vrouwen er tegenwoordig gezond en rond willen uitzien”, zo verklaarde ze. “Ze willen wat borsten en een kont hebben. Het gaat niet om een ​​bepaalde maat. Het gaat erom te weten wie je bent en gelukkig te zijn met wie je bent.”

Ze heeft nu de daad bij het woord gevoegd. Haar pas gelanceerde nieuwe collectie bevat twaalf items die verkrijgbaar zijn tot en met de (Europese) maat 46. Het gaat onder meer om een ‘mini-jurk’ van 490 pond (ongeveer 580 euro), een ‘éénschoudertopje’ van 350 pond (415 euro) en een cropped vestje van 450 pond (530 euro).

Het nieuws wordt online alvast positief onthaald. “Eindelijk”, zo weerklinkt het vaak. “Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk heeft Victoria haar collectie – en mogelijke klantenarsenaal – wat uitgebreid.” Of nog: “Ik ben hier dol op. Het is moeilijk om stijlvol te blijven als je enige opties (de Chinese modegigant, red.) Shein of een tent voor twee zijn.”

Beckham kan het goede nieuws – en een goede verkoop – alvast zeer goed gebruiken. Door mindere prestaties tijdens de coronapandemie zou haar modebedrijf een schuldenberg van zo’n 53,9 miljoen pond (63,6 miljoen euro) hebben opgebouwd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten