Finse premier Sanna Marin legt negatieve drugstest af

De drugstest die de Finse premier Sanna Marin vrijdag heeft laten afnemen, blijkt negatief. Dat meldt de Finse regering maandag. De drugstest volgde op de ophef naar aanleiding van een uitgelekt filmpje, waarin te zien is hoe de premier danst op een feestje.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. Waarom Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose haar dansfilmpje postte, net als vele andere vrouwen (+)

Naar eigen zeggen had de 36-jarige premier Marin gedronken. Na beschuldigingen van het gebruik van verdovende middelen besloot ze zich op drugs te laten testen. Ze heeft de test zelf betaald en de testverklaring is ondertekend door een arts, staat te lezen op haar website. “Ik heb in mijn leven nooit drugs gebruikt”, zei de premier vrijdag al tijdens een persconferentie. Ze wees erop dat ze een gewoon iemand is en dat ze net als anderen het recht heeft om haar vrije tijd in te vullen.

Het filmpje werd donderdag verspreid op sociale media. In de video danst en zingt Marin in een privéwoning, samen met bevriende en beroemde Finnen. Critici vinden haar feestgedrag ongepast voor een regeringsleider, maar veel Finnen hebben steun betuigd. Wie de beelden openbaar heeft gemaakt, is onduidelijk. Zaterdag volgde een tweede filmpje, waarin te zien is hoe de premier danst in een club met de Finse zanger Olavi Uusivirta.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten