Officieel: Rode Duivel Dedryck Boyata komt verdediging Club Brugge versterken

 ©  Club Brugge

Het is nu ook officieel: Dedryck Boyata (31) is een speler van Club Brugge. De Rode Duivel komt over van Hertha Berlijn en tekent een contract tot 2025. Dat maakte blauw-zwart maandagavond bekend.

jswk

Boyata landde zondagmiddag, op het moment dat Club Brugge tegen KV Kortrijk speelde, op Zaventem om zijn transfer naar Club Brugge af te ronden. Eerst moest hij nog zijn medische tests afleggen, daarna werd het papierwerk in orde gebracht.

Nooit eerder speelde Boyata in de Belgische competitie. De centrale verdediger kwam op jonge leeftijd piepen bij Manchester City, maar kon zich daar nooit echt doorzetten. Uitleenbeurten naar Bolton en het Nederlandse FC Twente werden een wisselend succes. In 2015 maakte Boyata definitief de overstap naar Celtic Glasgow, waar hij tot sterkhouder uitgroeide. De afgelopen drie seizoenen was de Brusselaar basisspeler bij Hertha Berlijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners