Minstens vier toeristen omgekomen bij busongeluk na bezoek aan Machu Picchu in Peru

 ©  Shutterstock

Minstens vier mensen zijn om het leven gekomen bij een busongeluk na een bezoek aan de toeristische trekpleister Machu Picchu in Peru. Zeker vijftien anderen zijn gewond geraakt. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

mtm, jvhBron: BELGA

Drie Colombiaanse toeristen lieten het leven. Het vierde dodelijke slachtoffer had de Peruaanse nationaliteit, zegt de lokale regering van de regio Cusco. Onder de gewonden bevinden zich behalve vier Fransen ook twee Argentijnen, twee Canadezen, twee Grieken, twee Israëli’s, twee Peruanen en een Spanjaard. Twee Nederlanders die ook in de minibus zaten, zijn ongedeerd, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De minibus is zondagavond in een ravijn van meer dan 100 meter diep gestort, zegt de Peruaanse minister van Toerisme en Buitenlandse Zaken Roberto Sanchez. Op de plek van het ongeluk zou het mistig geweest zijn. Sommige gewonden zijn door de luchtmacht per vliegtuig overgebracht naar de hoofdstad Lima, aldus minister Sanchez. Het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op Twitter zijn deelneming aangeboden “aan de families en de regeringen van de buitenlandse toeristen die helaas zijn overleden”.

Het ongeval gebeurde op ongeveer 100 kilometer van de stad Cusco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk en het belangrijkste vertrekpunt voor veel bezoekers van het Machu Picchu. Dagelijks bezoeken gemiddeld zowat 5.000 toeristen de trekpleister, die geboekstaafd staat als Unesco-werelderfgoed en wereldwonder. De stad werd in de 15e eeuw gebouwd door de Inca-keizer Pachacutec.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten