Adil El Arbi en Bilall Fallal praten over schrappen ‘Batgirl’: “Ik wou dingen breken en huilen”

 ©  ISOPIX

Dat ‘Batgirl’ begin augustus werd geschrapt, zorgde voor heel wat teleurstelling. Niet in het minst bij regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Via sociale media deelden ze toen al een eerste reactie. Nu gaan ze er tijdens een interview op Tiktok dieper op in. “Ze wilden geld besparen”, klinkt het.

(eadp)

“Warner heeft ons verteld dat het niet aan onze kunde ligt, of het talent van de actrice (Leslie Grace, red.) of de kwaliteit van de film”, vertelt El Arbi bij de Franse website Skript.fr. Meteen na het nieuws staken immers geruchten de kop op. Dat de kwaliteit van de film niet aan de wensen voldeed, en daarop het project geschrapt werd. “Het ging om een strategische verandering, er was nieuw management (David Zavlav werd toen net de nieuwe CEO, red.). Ze wilden wat geld besparen.” Warner had er op dat moment al een budget van 90 miljoen dollar in gepompt.

@skript_fr 🦇 EXCLU 🦇 J’ai rencontré les réalisateurs de #Batgirl ! Pour la première fois, ils évoquent l’annulation du film. #adilelarbi #bilallfallah #lesliegrace #batman #releasebatgirl #dccomics ♬ son original - Skript

De beslissing zorgde voor een golf aan reacties op sociale media. De regisseurs kregen daar veel steun, onder meer via de hashtag #ReleaseBatgirl. “Toen ik het nieuws hoorde, was ik zeer heel emotioneel”, aldus Fallah. “Ik wilde dingen breken, huilen, zelfs lachen, omdat ik dacht dat het een grap was. Maar de steun op sociale media en van zelfs grote regisseurs zoals Edgard Wright en James Gunn, dat heeft ons echt wel wat gedaan.”

LEES OOK. 90 miljoen in de vuilnisbak: waarom is film van Adil en Bilall geschrapt? En wat betekent dat voor hun carrière? (+)

Of de film ooit nog zal verschijnen, zal van Warner Bros afhangen. “We hopen het, voor de cast en crew. We zijn zoals een kleine familie.”

Geen beelden

“Als het gelost wordt, hebben er wel eerst nog veel werk aan. Zoals het nu is, kan het gewoon niet. Er zijn geen visuele effecten, we moeten nog scènes draaien”, zegt El Arbi. “Dus als ze ons op een dag de middelen geven om de film af te werken, zoals we die willen, dan graag.” Bovendien hebben ze geen toegang meer tot de beelden. “Toen Adil me belde, zei hij: Snel, film alles met je telefoon”, zegt Fallah met een lach. “Ik logde in op de server, maar alles was geblokkeerd.” Een zuur momentje: “We hebben gevloekt. Geen enkele scène met Batman (met acteur Michael Keaton in het pak, red.) hebben we bijgehouden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook