Aardbeving van magnitude 6 in Indonesië

(archiefbeeld) ©  EPA

Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich dinsdag een aardbeving van magnitude 6 voorgedaan. Dat meldt het Amerikaanse seismologische instituut USGS.

mtmBron: BELGA

Het epicentrum van de beving, die plaatsvond rond 16.30 uur Belgische tijd, bevond zich op bijna 50 kilometer van de kust van Bengkulu, Zuid-Sumatra en Lampung. De inwoners van de eerste twee provincies ontvluchtten hun woningen toen de aarde begon te beven, meldden getuigen.

Er vielen geen gewonden en er is ook geen aanzienlijke schade gemeld. Er werd geen tsunami-alert afgekondigd en het USGS verwacht ook geen grote schade op het eiland. Het Indonesisch geofysisch instituut BKMG heeft de bevolking wel opgeroepen om “aandacht te hebben voor eventuele naschokken”.

Indonesië bevindt zich op de “ring van vuur” van de Stille Oceaan, die vaak getroffen wordt door aardbevingen.

In maart werd het westen van Sumatra nog getroffen door een aardbeving met magnitude 6,7. Een maand eerder werd het noorden van het eiland ngetroffen door een beving van 6,2. Daarbij vielen acht doden en raakten tientallen mensen gewond. Huizen en moskeeën raakten toen ook beschadigd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten