Zag je ook plots vreemde berichten op je tijdlijn op Facebook? Je bent niet alleen

 ©  AFP

De tijdlijn van Facebook-gebruikers zag er woensdag plots wat anders uit. In plaats van posts van vrienden en pagina’s die je volgt, werd je er overspoeld met vreemde posts op pagina’s van internationale bekendheden. Het probleem zou ondertussen opgelost zijn.

wvb, gjs

Verwarring op sociale media woensdagochtend. Heel wat mensen zagen plots een boel nonsens passeren op de pagina’s van bekendheden. Iemand die een computerspel wil promoten op het profiel van de Amerikaanse rapper Jay-Z of mensen die random boodschappen sturen naar andere beroemdheden als Shakira, Lady Gaga of Eminem: de berichten verschenen massaal op de tijdlijn van Facebook-gebruikers en gingen werkelijk nergens over.

Vermoedelijk zijn de vreemde berichten het gevolg van een probleem in de code achter de website. Het leidde in ieder geval tot hilariteit. Veel gebruikers begonnen ook mopjes te posten. “Adele, ik heb dit altijd al eens willen proberen: Hello!”, postte bijvoorbeeld iemand op haar pagina, voor de ogen van de wereld. Anderen schreven: “Mama, ik ben beroemd.”

Op Twitter maakten veel Facebook-gebruikers gewag van het probleem. Op andere sociale mediaproducten van het moederbedrijf Meta, zoals Messenger, Instagram en Whatsapp, werden geen gelijkaardige problemen gemeld.

Volgens moederbedrijf Meta “veroorzaakte een configuratiewijziging problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak.”

Meta is intussen ook begonnen met de uitrol van een nieuwe versie van Facebook, waarbij de homepagina er anders uitziet en je posts van vrienden of groepen die je volgt in een apart tabblad kan bekijken. Of die uitrol - die al een maand bezig is - iets met de problemen te maken heeft, kon men bij Meta niet bevestigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners