Griekenland neemt extra maatregelen tegen migranten aan grens met Turkije, grenshek met 80 km verlengd

Themabeeld ©  BELGAIMAGE

Griekenland gaat strengere maatregelen invoeren om het aantal migranten en asielzoekers die via de Maritsa-rivier, die voor een stuk dienstdoet als grens tussen Griekenland en Turkije, terug te dringen. Dat heeft de Griekse openbare omroep woensdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Zo heeft de Griekse regering besloten om het hek aan de noordoostelijke grens, nu veertig kilometer lang, met tachtig kilometer te verlengen. Daarnaast krijgt de grenswacht versterking en komen er nieuwe elektronische controleapparaten. Ook zullen extra patrouilleboten en -vliegtuigen ter beschikking worden gesteld aan de kustwacht die patrouilleert in het oostelijk deel van de Egeïsche Zee, langs de zeegrens met Turkije.

“Enkel al tijdens de maand augustus, die nog niet voorbij is, hebben 25.000 personen geprobeerd om via de Grieks-Turkse grens binnen te geraken”, zo zei minister van Burgerbescherming Takis Theodorikakos.

Mensenrechtenorganisaties stellen aan de kaak dat migranten op een illegale manier teruggestuurd zouden worden naar Turkije, bij zogenaamde “pushbacks”. Athene verklaart echter steeds opnieuw dat de veiligheidsdiensten de Europese grenzen beschermen in overeenstemming met het internationaal recht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten