Onbekend bij ons, een hit in Nederland: Belgische zanger Katnuf al een week op één in Spotify-chart

 ©  Sony Music

Op de radio hoorde u ‘m nog niet, maar op TikTok is de Belgische zanger Katnuf (21) goed op weg om de volgende sensatie te worden. Hij telt er meer dan 200.000 volgers en bijna 8 miljoen likes. Dat succes vertaalt zich ook bij onze noorderburen. Zijn single ‘Van mij zijn’ staat er al meer dan een week op één in de Nederlandse Spotify Charts.

Het lied staat er sinds vorige week dinsdag op de koppositie, amper vier dagen na de release, en doet zo momenteel zelfs beter dan Harry Styles. Per dag wordt Van mij zijn gemiddeld 280.000 keer gestreamd. Niet kwaad voor een artiest die pas vorig jaar zijn eerste nummer loste.

Katnuf – echte naam: Anas Kasmi – is een Belg met Marokkaanse roots die sinds zijn tienerjaren een muziekcarrière ambieert. Zijn artiestennaam verwijst naar de Franse vertaling van het getal 49, de regiocode van de Marokkaanse stad Berkane, waar Katnufs familie woont. Met de opbrengsten van zijn eerste single Ongedoofd kocht hij zijn eigen studio-apparatuur. In juni ging hij al eens viraal met Interessant, waarna hij het refrein van Van mij zijn als voorsmaakje deelde met zijn fans.

(lees verder onder de videoclip van ‘Van mij zijn’)

De preview haalde meer dan 60 miljoen views, dus keerde Katnuf vroeger terug van vakantie in Marokko om het lied zo snel mogelijk af te werken. Voor de release ging hij in zee met Sony Music, een van de grootste platenfirma’s van het land.

“Ik wil dat iedereen mijn liedjes kan meezingen: mijn muziek is voor jong en oud”, zegt Katnuf. Agressieve of vrouwonvriendelijke teksten zal je bij hem niet horen. “Dat ik de kans krijg om mijn muziek met zoveel mensen te delen, kan ik amper geloven. Ik kan niet wachten om verder te bouwen aan mijn droom.”

 ©  Sony Music

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook