Daniel Ricciardo en McLaren in onderling overleg vroegtijdig uit elkaar

 ©  ISOPIX

Daniel Ricciaro zal volgend seizoen niet meer voor Formule 1-team McLaren rijden. Het contract van de 33-jarige Australiër werd in onderling overleg ontbonden.

jswkBron: Belga

Ricciardo kwam in 2021 bij McLaren terecht. Hoewel hij vorig jaar de GP van Italië won, kon hij de verwachtingen niet inlossen. Na een achtste plaats vorig jaar staat hij momenteel op de 12e stek in de WK-stand, in de schaduw van zijn ploeggenoot Lando Norris. De Brit is zevende in aanloop naar de Grote Prijs van België van zondag.

“Ik zal te zijner tijd mijn eigen toekomstplannen bekendmaken”, stelt Ricciardo op de website van McLaren. “Maar ongeacht wat het volgende hoofdstuk brengt, ik heb geen spijt en ik ben trots op mijn inzet en werk voor McLaren het afgelopen seizoen, in het bijzonder de overwinning in Monza.”

Het is nog niet bekend wie volgend seizoen aan de zijde van Norris zal rijden voor McLaren. Mogelijk wordt dat met Oscar Piastri een andere Australiër. Begin augustus kondigde Alpine de 21-jarige Piastri, momenteel reserverijder bij de Frans-Britse ploeg, aan als piloot. Hij zou Fernando Alonso vervangen, de veteraan trekt naar Aston Martin. Maar Piastri ontkende vervolgens dat hij al een contract heeft ondertekend bij Alpine. Volgens de gespecialiseerde media heeft Piastri al zijn krabbel gezet bij McLaren. Als dat zo is, dan kan Ricciardo, die eerder voor Red Bull zeven zeges behaalde, mogelijk in de Formule 1 blijven voor Alpine.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook