Wereldkampioen Filippo Ganna wint proloog en is eerste leider in Deutschland Tour, Yves Lampaert vijfde

Filippo Ganna heeft de openingsproloog van de Deutschland Tour gewonnen. De Italiaanse wereldkampioen was over 2,6 kilometer twee seconden sneller dan de Nederlander Bauke Mollema. Nils Politt strandde op drie seconden, Mick van Dijke was net als Yves Lampaert en Ben Healy vijf seconden trager dan Ganna.

jswkBron: Belga

In Weimar gaat donderdag ook de eerste etappe van start tussen Weimar en Meiningen. Het 171,7 kilometer lange parcours brengt de renners over een relatief heuvelachtig parcours met beklimmingen van Oberweissbach Burg (km 65,7), Masserberg (km 85,1) en Kühndorf (km 139,9).

Vorig jaar werd de Ronde van Duitsland gewonnen door thuisrijder Nils Politt, die in de stand zijn landgenoot Pascal Ackermann en de Noor Alexander Kristoff achter zich liet.

Ganna doet vertrouwen op: “Zullen zien wat komende dagen brengen”

“Ik ben terug aan het koersen na de Tour de France”, zei Ganna. “Ik denk dat we woensdag een goede prestatie hebben neergezet. De komende vier koersdagen zullen intens zijn. Het parcours zal niet helemaal vlak zijn, maar we hebben een zeer goede jonge ploeg om voor het resultaat te gaan. Voor het algemeen klassement hebben we prima klimmers, zoals Adam Yates, Egan Bernal, Ben Tulett. We zullen zien wat de komende dagen brengen. Maar we zijn hier om een goede prestatie neer te zetten.”

Uitslag proloog Deutschland Tour

1. Filippo Ganna 2,6 km in 2’56”

2. Bauke Mollema +2”

3. Nils Politt +3”

4. Mick van Dijke +5”

5. Yves Lampaert +5”

6. Ben Healy +5”

7. Adam Yates +6”

8. Alberto Bettiol +6”

9. Tobias Foss +6”

10. Kim Heiduk +6”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten