Wielrennen elite 36ste Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine

Edward Theuns botst twee dagen op rij op Marc Sarreau in Frankrijk: “Indien men me vraagt voor het WK, zeg ik niet nee”

Theuns rijdt in de vierdaagse Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine. ©  Belga

De Fransman Marc Sarreau, ploegmakker van Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke bij AG2R Citroën, won de eerste twee ritten van de vierdaagse Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine. Edward Theuns (Trek-Segafredo) sprintte dinsdag naar de tweede plaats en een dag later naar de derde plaats. Donderdag staat er een weg- en een tijdrit op het programma. Vrijdag eindigt de ronde in Poitiers.

Freddy De Geest

Laarnenaar Edward Theuns sprint nog zelden voor eigen rekening, maar meestal is hij lead-out in dienst van de Deen Mads Pedersen en Jasper Stuyven. “Dat ik nog eens zelf mijn kans mag gaan, is plezant. In een sprint bepalen details vaak het verschil tussen winst en verlies. Ik was er twee keer dicht bij, maar daar koop je niets mee. De eerste dag moest ik het zelf wat uitzoeken, maar woensdag deden de ploegmaats voortreffelijk werk. Ik zat waar ik moest zitten, maar zette iets te laat aan. Sprinten doe je op gevoel en dat mis ik een beetje omdat ik het niet zo vaak meer doe. Donderdag is er een korte rit waarin ik hoop op derde keer goede keer en daarna een individuele tijdrit over 18,3 kilometer. Voorlopig sta ik tweede in het klassement op tien seconden van Sarreau, maar na de tijdrit wordt het klassement wel door elkaar gegooid”, voorspelt Theunske.

Bondscoach overtuigen

“De conditie is prima en dus hoop ik in het slot van het seizoen nog een overwinning te laten optekenen. Na deze vierdaagse is er een korte pauze vooraleer ik een paar koersen in België zal rijden en er ook nog Franse wedstrijden op mijn programma staan. Of ik hoop op een selectie voor het WK in Australië? Daar ben ik niet echt mee bezig, maar ik zeg zeker niet nee indien men me vraagt om voor Remco Evenepoel en Wout van Aert te werken. Al denk ik wel dat er veel kandidaten zullen zijn voor de beschikbare plaatsen. Met goede resultaten probeer ik de bondscoach te overtuigen om me ook in overweging te nemen. Val ik uit de boot, dan zal het niet voor een enorme ontgoocheling zorgen. Naar ik hoor is het een heel lastige omloop. In België zijn er renners die een beter profiel hebben dan ik op een zeer selectieve omloop en Remco en Wout beter kunnen helpen.”

Aangeboden door onze partners