HANDBAL: BeNe-Liga

Jelle Vonckx van Atomix Haacht: “We zijn leeggeplukt, maar hebben een doel”

Jelle Vonckx zal wat peptalks nodig hebben om zijn jonge ploeg goed voor de dag te laten komen. © AVT

Eén week voor de start van de competitie heeft Atomix nog altijd geen zicht op de eigen mogelijkheden. Dat kan zaterdag (18.30 uur) veranderen want dan spelen de Haachtenaars thuis een oefenmatch tegen Houthalen.

André Verhoeven

“Ik weet dat het met deze groep moeilijk zal worden om ons in de BeNe-Liga te handhaven”, vertelt Jelle Vonckx wat iedereen al weet. “Als we op het einde van het seizoen iets bijgeleerd hebben en verder staan dan vandaag, ben ik tevreden. We verloren in het tussenseizoen al onze betere spelers. De internationalen Louis Delpire en Gaetan Van Haesedonck kozen voor de centen van Pelt. We zagen eerst Joao Cunho vertrekken en Rui Rolo in zijn spoor volgen. Onze twee Portugezen die samen de helft van onze doelpunten maakten, meteen weg.”

Exit routiniers

“We gaven Piotr Maslowski de vrijheid en verloren tenslotte Lennert Doms aan Bocholt. Voordien haakte de zieke Nemanja Neshanovic al af. Kortom: we verloren een hele ploeg. Bovendien allemaal routiniers. Er kwamen naast invallersdoelman Beleso wel twee Portugezen bij, maar die moeten nog laten zien dat ze de BeNe-Liga aankunnen.”

Chirurg

Intussen is Merlijn Wouters na twee jaar Bocholt terug en maakte Wouter Schroven bekend zich zoveel mogelijk te willen vrijmaken voor handbal bij de eerste ploeg. Is het niet meer dagdromen van bestuur en coach dan realiteit? Want Schroven is intussen dokter en wil, net zoals vader Ive, chirurg worden. “Hij zal niet altijd inzetbaar zijn”, licht vader toe. “Er volgt straks een stage in Mechelen die tot 2023 duurt. Nadien is er Gent en Leuven nog. Als Wouter zich voor één op de drie matchen kan vrijmaken, zal dat mooi zijn.” (Lees verder onder de foto)

Wouter Schroven in actie. Eens zien hoeveel hij kan spelen. © AVT

Compagnons

Schroven is wegens zijn studies twee jaar weggeweest, maar als hij er in lukt voor Atomix te spelen, is hij de belangrijkste aanwinst. Vooral in verdediging en als middenopbouwer kan hij een vaste schakel worden. Bovendien heeft hij goed schot en is hij altijd gemotiveerd. Met broer Ben naast zich, kapitein Matthias Claes - hersteld van een zware knieblessure en intussen aan het trainen als middenman - en Igor Beckers als altijd en overal inzetbare aanvaller, zit het daar behoorlijk goed.

Laatste basis

Atomix opent de competitie op 3 september bij promovendus Eupen met zijn twee nieuwe Portugezen en met Jeroen Driesen, Pieter Schreurs en Timo Luypaert als nieuwkomers. Zij treden voor het eerst aan in de BeNe-Liga. En dan is er grote groep jongeren nog (samen 23 spelers) die straks allemaal aantreden in het toernooi van Kraainem. Daar wordt de laatste basis gelegd voor de match in Eupen.

Kapitein van het team Matthias Claes, hier met een spectaculaire duik. © AVT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten