Fien Germijns ruilt ‘Switch’ weer voor de ochtend bij Studio Brussel

 ©  VRT

Na negen weken en 45 afleveringen zit de eerste zomer als nieuwe presentator van ‘Switch’ er vrijdagavond op voor Fien Germijns (27). Voorlopig staan geen nieuwe tv-plannen op de agenda, dus keert ze terug naar het vertrouwde nest bij Studio Brussel.

Bij Stubru neemt Germijns opnieuw de ochtendshow voor haar rekening, samen met Equal Idiots-frontman Thibault Christiaensen. Voor de zomer, tijdens de opnames van Switch, werd Germijns daar enkele weken vervangen door oudgediende Linde Merckpoel.

LEES OOK. Een beetje luid, een beetje druk maar vooral heerlijk zichzelf: het tussenrapport van Fien Germijns in ‘Switch’ (+)

Het ochtendblok van Stubru wordt dit najaar overigens niet uitsluitend gemaakt vanuit de studio aan de Reyerslaan. “Fien zal ook het WK voetbal opvolgen voor Studio Brussel”, klinkt het bij VRT. Het toernooi, dat op 20 november van start gaat in Qatar, wordt voor het eerst in de winter gespeeld. Daarom zet de openbare omroep een ‘basiskamp’ op aan het Wintercircus in Gent, voor zowel haar radio-, tv- als online aanbod. Naast Sporza neemt ook Fien Germijns er haar intrek, en zal ze vanuit Gent haar ochtendblok presenteren. Vergezellen haar daar: de collega’s van MNM, die een straatvoetbaltoernooi organiseren voor de jeugd, en Niels Destadsbader, die samen met muzikant Miguel Wiels het programma FC Niels en Wiels zal maken voor Radio 2.

LEES OOK. Speelser en jonger, met een nieuwe rol voor Aster Nzeyimana: dit is het najaar van de VRT (+)

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook