Yanni De Vriendt wil weer stunten: “En dan bekeren op de Bosuil”

Yanni De Vriendt is supporter van Beerschot. © Luc verbruggen

Zondag om 16 uur moet Tempo Overijse het beste maken van de bekermatch bij Lokeren-Temse na die fantastische 1-2-zege op Club Luik in de vierde ronde. “Nog eens stunten zou mooi zijn”, blikt doelman Yanni De Vriendt vooruit.

Danny Van Hecke

Het doel van Tempo Overijse was om tot in de match met Luik te geraken, de vierde ronde dus, “maar in Luik speelden we zonder complexen en we zorgden voor een stunt”, zag ook doelman Yanni De Vriendt.

“Ook in Lokeren hebben we niets meer te verliezen. Of toch... Mochten we er opnieuw stunten, dan belanden we in de ton met de eersteklassers. Dan wil ik graag tegen Antwerp spelen op de Bosuil. We winnen dan 0-1 en als Beerschot-supporter zou dat wel het hoogtepunt van mijn carrière kunnen worden, al zal onze coach met zijn rood-witte sjaal er niet mee kunnen lachen.”

“We hebben een mooie augustusmaand achter de rug, maar volgende week start de competitie. Dan begint het pas echt. Met Eppegem krijgen we meteen een serieuze waardemeter.”

“Willen we een hoofdrol spelen, moeten we er wel voorbij. Iedereen in de groep wil een goede start nemen en daarna in een positieve flow verder gaan.”

Tempo vorig seizoen tegen Eppegem. Cocchiere had net gescoord. © KMS

De volgende tegenstander is dus Lokeren-Temse. “Ik ken er wel een paar spelers, zoals De Wilde, met wie ik in FC Eindhoven speelde, en met Loren Matarese speelde ik bij de jeugd van Anderlecht samen. Het is een stevige tegenstander met heel wat inhoud”, somt Yanni De Vriendt op.

Promotie

“Net als wij misten ze eind vorig seizoen de promotie via de eindronde, al horen ze wat mij betreft een reeks hoger best thuis. Van onderschatting kan geen sprake zijn, hopelijk bij hen wel.”

“Wij missen Whalid Houssane, die geel)geschorst is. Die jongen was de jongste weken duidelijk een aanwinst voor onze groep, maar dat zijn de overige nieuwkomers ook. Onze kern is breed genoeg om dergelijke afwezigheden op te vangen. Zo zit het in elkaar en een brede kern is nooit een overbodige luxe, bovendien zorgt het voor positieve concurrentie.”

“De plaatsjes zullen duur zijn en iedereen zal hier een heel seizoen moeten knokken voor zijn plek. Knokken, dat is wat wij zondag in Lokeren ook zullen moeten, en eigenlijk alle andere weken ook”, aldus nog de keeper van Tempo Overijse.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten