Meghan Markle stoot podcastkoning Joe Rogan van de troon op Spotify

 ©  AFP

Met haar eerste aflevering van haar nieuwe podcast ‘Archetypes’ stoot Meghan Markle in zes landen de omstreden komiek Joe Rogan van de troon als meest beluisterde podcast op streamingdienst Spotify.

wverBron: Fox News

In de eerste aflevering, die dinsdag op Spotify is verschenen, bespreken de hertogin van Sussex en haar goede vriendin Serena Williams de ’dubbele moraal’ waar ambitieuze vrouwen mee worden geconfronteerd. Ook spreekt Meghan met Dr. Laura Kray, expert op het gebied van genderongelijkheid op de werkvloer. Archetypes staat inmiddels op nummer 1 in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.

LEES OOK. Meghan Markle getuigt in podcast hoe baby Archie maar net ontsnapte aan brand in zijn slaapkamer

In Archetypes onderzoekt Meghan de vooroordelen waar vrouwen mee te maken krijgen door te praten met inspirerende vrouwen. Ze is zelf tevens uitvoerend producent van de podcast, in samenwerking met Gimlet Media van Spotify.

Meghan en Harry. ©  AP

In december 2020 tekenden Meghan en Harry een deal met Spotify voor 18 miljoen euro en in diezelfde maand maakten zij ook een introducerende podcast met gasten als Elton John en James Corden.

Joe Rogan

The Joe Rogan experience, die dus niet langer op nummer 1 prijkt, is de bijzonder populaire podcast van de Amerikaanse presentator Joe Rogan. Elk aflevering wordt naar schatting door zo’n 11 miljoen mensen beluisterd. Alleen: de inhoud van de podcast is vaak erg controversieel. Zo zou Rogan geregeld desinformatie over het coronavirus delen.

Joe Rogan.

Verschillende artiesten, onder wie Neil Young en Joni Mitchell, besloten daarop hun muziek van Spotify te halen. “Spotify helpt potentieel dodelijke informatie te verspreiden”, argumenteerde Neil Young. Spotify liet nadien weten dat het zelf “inhoudsadviezen zal toevoegen aan podcastafleveringen die corona bespreken”.

LEES OOK. Spotify reageert na kritiek op podcast van Joe Rogan over coronavirus

Aangeboden door onze partners

Lees ook