De Lijn plant ingrijpende werkzaamheden aan tramlijnen 1 en 4 in Gent

 ©  DVH

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn start op 1 september met ingrijpende traminfrastructuurwerken in de Voskenslaan en aan Coupure Rechts in Gent. Tramlijnen 1 en 4 zullen hierdoor hinder ondervinden.

wverBron: BELGA

LEES OOK.Drukste tramlijn van Vlaanderen wordt zeven maanden lang geamputeerd: dit verandert er op 1 september

De tramsporen van de Voskenslaan, Maaltebruggestraat en Derbystraat worden vernieuwd. Op sommige plaatsen wordt ook een deel van de weg heraangelegd. Deze werken maken deel uit van het onderhoudsplan van de tramsporen om de levensduur van het tracé te verlengen. De werken vangen aan op 1 september en zullen tot in het voorjaar van 2023 duren.

Tijdens de duur van de werken zal het tram- en busverkeer worden omgeleid. Zo zal tramlijn 1 tussen 1 september en 31 maart niet rijden tussen het Sint-Pietersstation en Flanders Expo. Ook buslijnen 47, 49, 70, 71, 72, 76, 77, 78 en nachtbus N1 en N76 zullen gedurende deze periode worden omgeleid. Omdat Flanders Expo tijdens deze periode moeilijk toegankelijk is, zal op de openingsdagen van het vaccinatiecentrum in september en oktober een vaccinatiependel worden ingelegd.

Daarnaast wordt vanaf 1 september ook Coupure Rechts onder handen genomen. De straat wordt tussen de Rozemarijnbrug en de Contributiestraat volledig vernieuwd. De Lijn maakt daarvan gebruik om er ook de tramsporen te vernieuwen. Daardoor zal tram 4 enkel rijden tussen Ledeberg en de halte Brugsepoort. De bediening tussen het station en het UZ zal worden overgenomen door tramlijn 1.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten