Aanhoudend droog met regelmatig zon volgende week

 ©  Rob Van Tulden, Oud Turnhout

Het is zondagochtend in vele streken bewolkt, maar later overdag wordt het vaak zonnig met plaatselijke wolken. De maxima variëren van 20 tot 25 graden. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

Zondagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt met stilaan meer hogere wolkenvelden. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Maandagochtend zijn er eerst op veel plaatsen vrij veel middelhoge en hoge wolkenvelden. Daarna komen er bredere opklaringen vanaf de Franse grens, die zich tot het centrum van het land zullen uitbreiden. In het noordwesten en zuidoosten ontwikkelen er zich meer stapelwolken. De maxima liggen rond 21 graden op de Ardense hoogten en aan zee, en rond 23 of 24 graden in het centrum tot plaatselijk 26 graden in Belgische Lotharingen. De wind waait zwak en in de namiddag matig uit noordoostelijke richtingen.

Dinsdag is het vaak zonnig met enkele wolkenvelden die soms talrijker zijn over het noordwesten van het land. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 27 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak, tot matig in het noordwesten, uit noordoost.

Woensdag krijgen we vaak zon en wat hoge wolkenvelden. In de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken in het oosten van het land. De maxima schommelen van 21 tot 26 graden. De noordoostenwind is meestal matig. Aan zee waait er een matige tot vrij krachtige wind uit noordnoordoost.

Donderdag verwachten we droog weer met vaak zon maar ook enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden bij een matige oostelijke wind.

Vrijdag blijft het droog met zon en soms hoge bewolking. Op het einde van de dag wordt de atmosfeer onstabieler vanaf de Franse grens en vergroot de kans op buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 21 en 27 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten