Voetbal Challenger Pro League RSCA Futures - SK Beveren: 2-2

SK Beveren geeft alweer dure punten weg in slotfase: “Dit kost ons nu al vier punten”

Dries Wuytens was ontgoocheld. “We hadden de match al eerder in een definitieve plooi moeten leggen. ©  EWT

SK Beveren en T1 Wim De Decker wachten nog altijd op hun eerste zege van het seizoen. Tegen RSCA Futures leken ze op weg naar de winst, maar SKB gaf opnieuw twee dure punten weg in het slot. Joachim Van Damme viel uit met een blessure.

Wim Houttequiet

SK Beveren leek zaterdag lange tijd op weg om de eerste zege van het seizoen te vieren. RSCA Futures was via een afgeweken schot van Aït l Hadj op voorsprong geklommen, maar Maderner hing de bordjes al vrij snel in evenwicht. Het eerste doelpunt van de Oostenrijkse spits. Na rust ging geel-blauw op zoek naar de winnende treffer. Van Damme knikte de Waaslanders op voorsprong. Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar dat was buiten matig verdedigen en Bouchouari gerekend. En zo liet geel-blauw voor de tweede week op rij dure punten liggen in de extra tijd.

“Dit kost ons nu al vier punten”, zucht een teleurgestelde Dries Wuytens. “Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. We moeten de match al eerder in een beslissende plooi leggen en in de slotfase moeten we gewoon veel beter doen. Zo hadden we de bal moeten bijhouden en meer druk moeten zetten. Nu kregen ze alle tijd en ruimte.”

Het ambitieuze SK Beveren blijft zo achter met amper twee op negen. “Ik was tevreden geweest met een zes op negen”, vertelt T1 Wim De Decker. “We hadden tegen Virton en RSCA Futures altijd zes op zes moeten pakken. Nu moeten we al een inhaalbeweging maken. Het is tijd om aan een reeks te beginnen. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt.”

Als klap op de vuurpijl moest Joachim Van Damme in het slot de match verlaten met een knieblessure. Op de Freethiel branden ze alvast een kaarsje dat die blessure meevalt, want Van Damme bewees de voorbije weken al meteen zijn waarde.

Aangeboden door onze partners