Brecht Dejaegere en Toulouse geven bonus in tweede helft weg, Reims pakt puntje tegen Lyon

 ©  ISOPIX

Toulouse heeft zondagnamiddag op de vierde speeldag van de Ligue 1 een voorsprong aan de rust op bezoek bij Nantes niet kunnen consolideren in de tweede helft. Het trok uiteindelijk met 3-1 aan het kortste eind.

Bron: BELGA

Zakaria Aboukhal (15.) bracht de promovendus al vroeg aan de leiding. In de tweede helft ging de thuisploeg op en over de bezoekers dankzij treffers van Evann Guessand (50.), Mostafa Mohamed (55.) en ex-Buffalo Moses Simon (61.). Brecht Dejaegere droeg de aanvoerdersband bij Toulouse en werd zo’n 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Toulouse en Nantes delen de negende plaats in het algemene klassement van de Franse eerste klasse met 5 op 12.

Reims-Belgen delen buit met Lyon

Stade de Reims heeft zondag op de vierde speeldag van de Ligue 1 de buit gedeeld met Olympique Lyon. Beide teams kwamen een keer tot scoren (1-1).

Junya Ito (24.), die eerder deze mercato de overstap maakte van Racing Genk, lukte op aangeven van Maxime Busi de 1-0. Net voorbij het uur kreeg Dion Lopy een rechtstreekse rode kaart, waardoor de gastheer in de laatste minuten de gelijkmaker van Moussa Dembélé (86.) moest toestaan. Naast Busi kreeg ook Wout Faes en basisplaats bij Reims.

Reims vat in de tussenstand van de Franse eerste klasse pas post op de negentiende en voorlaatste plaats met 2 op 12.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten